0-2
29 mei, 18:00
Ajax AFC JO14-1 logo

In een matige wedstrijd was PSV niet in staat Ajax in de problemen te brengen. Zowel PSV als Ajax creëerden niet veel kansen. Uiteindelijk verloor PSV de wedstrijd met 2-0.

Ajax kwam goed uit de startblokken en binnen één minuut wist de bezoekende club te scoren. Met een mooie steekbal kwam een Ajax-speler vrij voor de PSV-goalie en schoot de 0-1 binnen. Ajax had het eerste kwartier een licht overwicht maar creëerde weinig mogelijkheden. PSV was slordig en maakte vaak de verkeerde keuzes. Na een kwartier scoorde Iggy Houben voor PSV maar dit doelpunt werd vanwege buitenspel afgekeurd. PSV kwam een korte fase beter in de wedstrijd, maar wist dit overwicht niet om te zetten in kansen. Ajax had in de 20e en 21e minuut twee mogelijkheden. In de 20e minuut ging een schot net over en één minuut later kwam een schot tegen de paal. In de laatste vijf minuten van de eerste helft zette PSV nog een keer aan en dit leverde direct de grootste kans in die eerste helft op. Shi-jon Martina won het duel en speelde Jesper Uneken aan. Jesper legde de bal breed op Iggy Houben maar zijn schot werd door de Ajax-goalie gepakt.

In de tweede helft creëerden beide ploegen in het eerste kwartier geen kansen. Nadat Ajax in de 51e minuut een kans niet wist te verzilveren wist Ajax één minuut later dan toch het net te vinden. Ook nu kwam een speler van Ajax middels een steekbal vrij voor de PSV-goalie en ook nu maakte hij geen fout, 0-2. Vijf minuten later was PSV dicht bij een doelpunt. Een vrije trap van Sven Simons werd door Iggy Houben tegen de paal gekopt. In het resterende gedeelte van de wedstrijd wisten beide teams niet meer voor gevaar te zorgen zodat de bezoekers de punten mee naar huis konden nemen.

Opstelling: Kjell Peersman (53’ Niek Schiks), Milan Vossen, Luc Netten, Yaël Gil y Muinos (36’ Sven Simons), Julian Kuijpers (36’ Jaivy Lourens), Livano Comenencia, Iggy Houben, Cel Teunen, Jesper Uneken, Chahid el Allachi (66’ Seb Loeffen), Shi-jon Martina (48’ Lars Putters).