Chahid el Allachi
  4. Doelpunt

Sven Simons
  5. Wedstrijdverslag

Het begin van de wedstrijd was voor de thuisclub. Daarna kwam PSV beter in de wedstrijd en met de rust stond PSV verdiend met 3-2 voor. In de tweede helft kwam PSV geen moment meer in de problemen en uiteindelijk wist het de wedstrijd met 5-2 te winnen.

PSV was in het begin van de wedstrijd niet bij de les. Na één minuut keek het al tegen een 1-0 achterstand aan. PSV speelde in het begin van de wedstrijd slordig en maakte veel fouten. Hierdoor bracht de thuisclub enkele keren PSV in de problemen, maar De Graafschap wist de slordigheden van PSV verder niet af te straffen. Na een kwartier in de eerste helft kwam PSV beter in de wedstrijd. De Graafschap werd teruggedrongen en dat leverde in de 18e minuut direct de gelijkmaker op. Een voorzet van Iggy Houben werd door Jesper Uneken op het doel gekopt. De kopbal kon door de goalie van de thuisclub nog net worden aangetikt en via de lat kwam de bal weer in het veld. Jaivy Lourens reageerde alert en kopte de gelijkmaker in, 1-1. PSV zette daarna door en het kreeg enkele mogelijkheden om te scoren. In de 24e minuut was Sven Simons dicht bij een doelpunt. Een mooie vrije trap van Sven van ruim 20 meter kon door de keeper van De Graafschap nog net uit de kruising worden getikt. De daaropvolgende corner werd door Jesper Uneken ingekopt, 1-2. PSV hield het overwicht maar in de 30e minuut wist de thuisclub toch op gelijke hoogte te komen nadat een vrije trap in het doel werd gekopt, 2-2. Lang kon De Graafschap niet genieten van deze gelijkmaker want enkele minuten later kwam PSV wederom op voorsprong. Een schot van Iggy Houben kon door de keeper van de thuisclub nog worden gekeerd, maar ook nu reageerde Jaivy Lourens alert en tikte de 2-3 binnen. Vlak voor rust had PSV de wedstrijd al definitief kunnen beslissen maar de paal voorkwam een doelpunt.

Vanaf het begin van de tweede helft controleerde PSV de wedstrijd. PSV gaf De Graafschap geen ruimte om gevaarlijk te worden. Het duurde echter tot de 57e minuut totdat PSV de wedstrijd definitief op slot gooide. Chahid el Allachi opende met een mooie pass op Sven Simons de aanval. Chahid liep door op het doel en Sven Simons speelde de bal in de loop van Chahid. Het was voor Chahid daarna vrij gemakkelijk om de 2-4 binnen te tikken. Hiermee was de wedstrijd gespeeld en PSV kreeg daarna nog diverse kansen om de score verder uit te breiden. De bal ging echter net naast of de goalie van De Graafschap wist de inzet te keren. Pas in blessuretijd wist PSV nogmaals te scoren. Jesper Uneken zette met een mooie pass Sven Simons vrij voor de keeper van de thuisclub. Met een schot in de verre hoek zette Sven de eindstand van 2-5 op het scorebord.

Opstelling: Niek Schiks, Bram Rovers, Luc Netten, Matteo Dams (54’ Lars Putters), Julian Kuijpers, Livano Comenencia, Iggy Houben, Sven Simons, Jesper Uneken, Chahid el Allachi, Jaivy Lourens (45’ Milan Govaers).