3-0
29 maart, 16:30
AZ JO13-1 logo

PSV O13 verliest van AZ

Op bezoek in Wijdewormer heeft PSV O13 een nederlaag geleden tegen AZ O13. De Alkmaarders waren simpelweg beter en wonnen uiteindelijk met 3-0.

Na twee minuten keken de Eindhovenaren al tegen een achterstand aan. Doelman Daan van de Brande kon zijn hand net niet genoeg achter een vrije trap krijgen, waardoor de bal via de binnenkant van de paal in het doel viel. In het vervolg van de eerste helft bleven de Alkmaarders de bovenliggende partij, zonder echte kansen te creƫeren. Zodoende zochten beide partijen de rust op met een 1-0 tussenstand.

In de tweede helft veranderde er niet veel aan het spelbeeld. AZ speelde makkelijker, maar PSV wist het achterin aardig gesloten te houden. Tien minuten voor tijd werd het alsnog 2-0. De Eindhovense defensie stond niet goed, waardoor een middenvelder van AZ na een steekpass vrij voor het doel kon komen. Helaas voor PSV faalde hij niet. Vlak voor tijd kwam AZ ook nog op 3-0, toen de linksbuiten van de Alkmaarders vrijstaand de bal binnen kon koppen.

Een nederlaag dus voor PSV O13. Volgende week speelt de Eindhovense ploeg een thuiswedstrijd, als ADO Den Haag op bezoek komt op De Herdgang.

Daan van de Brande; Thijs Jansen, Brian van de Boogaard, Wessel Kuhn, Samuel Gomez; Zaid El Bakkali, Nicolas Verkooijen, Joep Vermeulen; Jayden Ettienne (45/Julian van Esdonk, Robin van Duiven (52/Jayden Ettienne, Julian van Esdonk (37/Gino Verhulst).