3. Doelpunt

Yorbe Vertessen
  4. Doelpunt

5. Wedstrijdverslag

Na de wedstrijd van vorige week, tegen de nummer één van de najaarscompetitie (Ajax), die we met 1-2 hadden gewonnen was het vandaag de volgende topwedstrijd tegen Feyenoord O17.

In de eerste 15 minuten ging het redelijk gelijk op, maar PSV had toch de betere kansen om te scoren. En dat gebeurde ook in de 8e minuut, na een voorzet van Nigel Thomas die door een verdediger werd aangeraakt waardoor Yorbe Vertessen binnen kon koppen: 1-0. Daarna controleerde PSV de wedstrijd en kwamen ook diverse nieuwe mogelijkheden. In de 18e minuut werd een corner door Nigel Thomas genomen, die bij de tweede paal binnen werd geschoten door Shurandy Sambo: 2-0. PSV bleef de druk op de verdediging van Feyenoord hoog houden, een enkele keer kwam Feyenoord er gevaarlijk uit maar de verdediging stond goed en zo konden de Rotterdammers niet tot een aansluitingsdoelpunt komen

In de 24e minuut kreeg Mohammed Amine Ihattaren een kans om de derde te maken, maar deze werd in eerste instantie tegen een verdediger aangeschoten. Bij de terugkomende bal stond Sidibe op de goede plaats en hij schoot de bal in het doel: 3-0. PSV had duidelijk het betere spel van deze wedstrijd. In de 35e minuut werd een aanval van Feyenoord onderschept door Mathijs Bel, die meteen een diepe bal op Vertessen gaf en die direct op het doel afliep. Maar hij werd in het 16 metergebied neergehaald en PSV kreeg een penalty, die werd binnengeschoten door Sidibe: 4-0. Kort daarna, in de 38e minuut, schoot Mathijs Bel op doel maar werd ook tegengehouden door een Feyenoord-verdediger en de bal kwam voor de voeten van Mohammed Amine Ihattaren. Die omspeelde de keeper en maakte de 5-0. Maar Feyenoord bleef ook aandringen om een doelpunt te maken en dat gebeurde ook in de 39e minuut. Een uitval over rechts werd binnengeschoten door de nummer 7, Feyenoord op 5-1.

In de tweede helft ging het tempo iets naar beneden, zowel dat van PSV als van Feyenoord. PSV had een goede uitgangspositie en om geen tegengoal in de eerste 15 minuten tegen te krijgen, waarmee het toch moeilijker voor Feyenoord zou worden om de wedstrijd naar zich toe te trekken i.v.m. tijdsdruk en er minimaal een gelijkspel uit te halen. Maar Feyenoord kreeg geen vat op de wedstrijd, er waren nog wel wat kansen over en weer maar uiteindelijk werd er niet meer gescoord. Het bleef bij 5-1 in het voordeel van PSV. Daarmee staan we in puntenaantal gelijk met Ajax O17, alleen Ajax heeft een beter doelgemiddelde Bekijk hier de actuele stand.

Opstelling: 1. Maxime Delanghe (76, Victor Camps); 2 Shurandy Sambo, 3. Mees Kreekels, 4. Elgero King, 5. Ian Maatsen; 6. Mathias Kjolo (76, Dennis Vos), 7. Sekou Sidibe (64, Andy Koshi), 8. Mathijs Bel; 9. Yorbe Vertessen (73, Jochem van Dijk), 10. Mohammed Amine Ihattaren en 11. Nigel Thomas
    Wisselspelers: 12. Dennis Vos, 14. Andi Koshi, 15. Jochem van Dijk en 16. Victor Camps.