PSV F1 logo
Nuenen E3 logo

Zwaarbevochten zege PSV F1 op Nuenen

In de nieuw gestarte E-competitie zijn er voor het ongeslagen PSV nog 2 concurrenten over, te weten Wilhelmina Boys en Nuenen. De laatstgenoemde kwam vandaag op bezoek op de Herdgang.
    De Psv-ers kwamen goed uit de startblokken en de eerste de beste aanval kon maar ternauwernood door een Nuenen-verdediger van de lijn worden gehaald. Hierna werd het toch snel duidelijk dat Nuenen niet zomaar de punten cadeau kwam geven.
    De verdediging stond als een uitstekend blok. Maar men kwam vandaag niet alleen om te verdedigen. Via goed verzorgd combinatiespel wist men de PSV-ers ver van het eigen doel te houden. Tel hier bij op dat de Nuenen-spelers net een stukje feller aan deze wedstrijd waren begonnen en iedereen zag al snel dat het een heet ochtendje zou worden.
    Balverlies van Jordan werd door een Nuenen-speler genadeloos afgestraft. Na een mooie passeerbeweging joeg hij de bal hard en hoog boven de kansloze Merijn in het doel: 0-1
    Het duurde tot de 10e minuut voor PSV weer eens een goede aanval wist op te zetten. Een mooie pass van Bjorn werd door Cody in 2 instanties voorbij de Nuenen doelman gewerkt: 1-1.
    Een minuutje later was het de ijverige Ruud die met links wist uit te halen: 2-1.
    De Nuenen spelers lieten het hier echter niet bij zitten, en wisten ongeconcentreerd verdedigen opnieuw af te straffen. Eerst was een speler van dichtbij attent en in de blessuretijd werd een mooi genomen corner ineens met een fraaie volley binnengeschoten: 2-3
    Wat trainer Bastiaan in de rust allemaal uitgelegd heeft zullen we nooit weten, maar de tweede helft sloeg de wedstrijd helemaal om.
    Toch kwam PSV zelfs op een (dit seizoen nog niet eerder gebeurde) 2-4 achterstand. Opnieuw was een Nuenen speler feller / fysieker op de bal en ook nu mocht de speler vrij uithalen: 2-4.
    Opvallend bij deze achterstand was het feit dat men besefte dat het vandaag met elkaar moest gaan gebeuren. Men bleef elkaar positief aanmoedigen en coachen. Wie anders dan James was verantwoordelijk voor de aansluitingstreffer.
    Op karakter bleef hij aan de bal en met een haast onmogelijk puntertje met links over de keeper bracht hij PSV terug in de wedstrijd.
    Vanaf dit moment was het gedaan met Nuenen en waren de PSV-ers niet meer te stoppen.
    Het waren vooral Cody en Luc die het verschil gingen maken. Bij de 4-4 was Luc die na goed doorzettend werk Cody in positie bracht te scoren.
    Kort daarna schoot Luc met een bekeken afstandschot in de verre bovenhoek PSV op voorsprong en was het Cody die met een echte "Cody-time" actie de score op een geruststellende 6-4 wist te brengen.
    Nuenen was even compleet van slag en hiervan profiteert Luc met 2 afstandsknallen, waarvan de laatste bijna vanaf de zijlijn!
    Eindstand in deze bijzonder leuke wedstrijd (met dank aan Nuenen): 8-4