1-1
29 maart, 00:00
PSV D1 logo
FC Den Bosch D1 logo

Met gebogen hoofden verlieten de teleurgestelde spelers van PSV D1 het veld na het 1-1 gelijkspel tegen FC Den Bosch D1. Het kampioenschap leek verspeeld na dit onnodige gelijkspel en de dreun was hard aangekomen bij alle spelers, de begeleiding en de supporters.
    PSV D1 begon sterk aan de wedstrijd tegen het altijd lastige FC Den Bosch, waarvan eerder dit seizoen nog met 1-0 was verloren. Jeroen Meefout probeerde met een ‘Wimpie Jansen’ de doelman van FC Den Bosch te verschalken, maar de bal landde helaas boven de kansloze keeper op het dak van het doel. In de vijfde minuut van de wedstrijd was het wel raak toen de sterk spelende Aron (‘Ari’) Schnorrenberg komende vanaf de eigen helft, slalommend à la Maradonna in z’n beste dagen, vier tegenstanders passeerde en onberispelijk afwerkte. We gingen er in het voorjaarszonnetje ‘ns goed voor zitten! Jeroen Meefout leverde een goede corner af die door Rai Vloet helaas net werd over gekopt. De prima spelende Jeroen Meefout kwam na een voorzet van Rai Vloet een teenlengte tekort om de bal binnen te tikken en een vrije trap van Rai Vloet leek in het doel te belanden, maar verdween helaas langs de verkeer kant van de paal tegen het zijnet. FC Den Bosch D1 stelde daar in de eerste helft weinig tegenover, maar was één keer dicht bij een doelpunt na een misser in de verdediging van PSV D1. Gelukkig voor PSV mikte de aanvaller van FC Den Bosch de bal naast het verlaten PSV doel.
    In het begin van de tweede helft werd Endy Opoku Bernadina goed in de diepte weggestuurd, hij klopte de verdediging van FC Den Bosch en passeerde de keeper waarna hij leek te gaan scoren. Helaas voor PSV schoot Endy de bal tegen de paal. FC Den Bosch D1 putte moed uit deze meevaller en zocht meer en meer de aanval. Na tien minuten spelen in de tweede helft werd er in de verdediging van PSV D1 knullig balverlies geleden, wat door FC Den Bosch genadeloos werd afgestraft (1-1). Wat een domper! Jefta Bresser greep direct in en ging met vier aanvallers spelen. PSV probeerde d.m.v. hoge ballen richting de spitsen een doorbraak te forceren, maar de verdediging van FC Den Bosch D1 gaf geen krimp. Als er al ‘ns sprake was van een kans dan greep de keeper van FC Den Bosch goed in. In de vijftiende minuut van de tweede helft botste Rai Vloet ongelukkig tegen de goede keeper van FC Den Bosch, die het veld helaas geblesseerd moest verlaten. Wij hopen dat zijn blessure meevalt en dat hij weer snel het doel van FC Den Bosch D1 kan verdedigen. In het resterende deel van de wedstrijd wist PSV D1 zich geen uitgespeelde kansen meer te creëren. FC Den Bosch werd nog een paar keer gevaarlijk vanuit de counter, maar er werd niet meer gescoord.
    Eenmaal aangekomen in de kantine vernamen we het goede nieuws dat vrouwe Fortuna haar sportieve plicht tegen Willem II had vervuld door in Sittard een 2-2 gelijkspel uit het vuur te slepen.
    Met nog drie wedstrijden te gaan blijven PSV D1 en Willem II gelijk aan kop en heeft MVV D1 drie verliespunten meer. Het wordt een bloedstollend einde van de competitie, waarbij het nog alle kanten op kan en zelfs MVV D1 nog kans heeft op de titel. Bij een eventueel gelijke eindstand zal er volgens de KNVB een beslissingswedstrijd worden gespeeld.