3-3
29 maart, 00:00
PSV C2 logo
Ajax C2 logo

Voor de C2 van PSV stond er vandaag een mooie wedstrijd op het programma. Thuis kon men aantreden tegen Ajax C2. En een mooie wedstrijd zou het zeker worden.

Voor de winterstop werd er ook al geoefend tegen de mannen uit Amsterdam. In Amsterdam was PSV toen te sterk met een 0-1 overwinning. Ook toen was het een spannende en leuke wedstrijd om te zien, wat dus vandaag weer het geval was. Want eigenlijk vanaf het begin was het een open wedstrijd. Hoewel Ajax in de eerste helft misschien een licht overwicht had op het gebied van veldspel waren de echt grote kansen voor PSV. Sherry raakte bijvoorbeelde de paal nadat hij 1:1 met de keeper kwam te staan. Het voorbereidende werk was van Memphis en Gijs geweest. Ajax speelde vrij snel de lange bal op de erg goede en balvaste spits. Van hieruit kon men erg gevaarlijk worden wat ook enkele kansen opleverde, maar vooralsnog geen doelpunten.

Dit duurt echter tot aan de 21ste minuut. Het is dan ook diezelfde ‘nummer 9’ die het doel weet te vinden en hiermee de stand naar 0-1 zet wat dus een tegenvaller is voor de mannen uit Eindhoven. Want na een goede aanval en een voorzet weet de spits van Ajax de bal te verlengen richting tweede paal en laat Jesse hiermee kansloos. Het is en blijft een open wedstrijd en er blijven over en weer kansjes komen. Vlak voor rust slaat PSV genadig hard toe. Want precies 1 minuut voor het drinken van de thee, in de 34ste minuut, is het Memphis die de stand weer in evenwicht brengt. Het is Nabiu die goed druk zet op zijn directe tegenstander die de bal op zijn beurt dan ook verliest. Nabiu dribbelt een paar meter door en probeert Memphis al te bereiken maar de pass lijkt onderschept te worden door de laatste man. In zijn draai weet hij de bal toch niet te pakken te krijgen en Memphis kan zo doorlopen richting Ajax-doel en weet dit klusje te klaren door goed af te ronden, 1-1 dus!

Na rust trekt PSV het spel iets meer naar zich toe. Waar Ajax in de eerste helft iets beter is, is PSV dit, zeker het tweede en laatste gedeelte van de 2de helft. Het is wachten tot aan de 55ste minuut voordat er een doelpunt valt en dit is dan ook voor de Eindhovenaren. Want na een prachtig en goed aangesneden voorzet van rechtsbuiten Nabiu weet Memphis op een wonderschone manier de bal, al zwevend als een echte spits, binnen te knikken in de lange hoek. Een goal uit het spreekwoordelijke boekje. Alsof het geluk niet op kan wordt het in de 61ste minuut zelfs 3-1. Na wederom goed drukzetten van PSV is het Sherry die de bal bij een tegenstander afpakt en op doel kan aflopen. Hij twijfelt een moment en jaagt de bal met rechts hard binnenkant paal binnen. De ontlading is groot want de wedstrijd lijkt gespeeld.

LIJKT!!! Want nog geen 3 minuten later ligt de bal er aan de andere kant alweer in. Na 64 minuten spelen wordt het dus 3-2 en de jongens kunnen zich het scenario tegen Feyenoord thuis nog wel herinneren zo lijkt het. Ook toen werd een veilig lijkende voorsprong afgegeven. En ook dit maal zou het noodlot toeslaan. In een van de laatste minuten van de wedstrijd krijgt Ajax nog een corner. Dit overigens na weer een geweldige redding van Jesse die de bal uit de kruising tikt en er een corner van maakt. Een van de vele goede reddingen die Jesse deze middag zou verrichten. De bal valt er een beetje ongelukkig tussenin en het is Burak die de meest ongelukkige is en de bal per ongeluk in eigen doel werkt. Nu is het feest aan Amsterdamse zijde en de punten zouden vanmiddag gedeeld worden.

Al met al toch een leuke en spannende wedstrijd voor de toeschouwers maar helaas voor de jongens geen 3 punten. Toch verdienen zij de credits voor deze goede wedstrijd!