3. Doelpunt

Sami Bouhoudane
  4. Wedstrijdverslag

PSV O13 wint competitietopper bij AZ

In een winderig Wijdewormer heeft PSV een nieuwe overwinning geboekt. Op bezoek bij koploper AZ zegevierde de ploeg met maar liefst 1-4, waarmee PSV de Alkmaarders passeert op de ranglijst.

Ondanks dat de Eindhovenaren met tegenwind begonnen, kwam de ploeg al snel op voorsprong. Een steekbal van Sami Bouhoudane was precies op maat voor Gino Verhulst, die de doelman omspeelde en vanuit een lastige hoek binnen schoot. Lang kon PSV echter niet genieten van de voorsprong, want twee minuten later maakte AZ met een prima aanval al de gelijkmaker. Niet veel later kwam de ploeg goed weg, toen een hoekschop van de Alkmaarders maar net langs de goede kant van de paal verdween. PSV bleef strijden en halverwege de eerste helft kwam de ploeg toch weer op voorsprong. Pieter van der Beek speelde zich knap vrij en schoot de bal onhoudbaar in de verre hoek, om zo zijn team op een 1-2 voorsprong te zetten. Vlak voor rust kreeg AZ, met een strafschop, de uitgelezen mogelijkheid om opnieuw langszij te komen, maar een fantastische redding van doelman Stijn Kuijsten zorgde ervoor dat PSV met een kleine voorsprong de rust in ging.

Na de pauze ging AZ op zoek naar de gelijkmaker. Zo eindigde een poging van de Alkmaarders net over het doel, en wist doelman Stijn Kuijsten met een goede reflex de bal nog op de lat te tikken. Vlak nadat Sami Bouhoudane een doelpunt afgekeurd zag worden, besliste Gino Verhulst het duel. De aanvaller ving een afvallende vrije trap op en wist deze buiten het bereik van de doelman in de hoek te plaatsen. Vlak voor tijd scoorde PSV ook nog de 1-4, toen Dichano Bulo het overzicht bewaarde na een goede steekbal van Raf Vullers. De jonge buitenspeler legde breed op Sami Bouhoudane, die de bal alleen maar in een leeg doel hoefde te tikken.

Zodoende weet PSV O13 deze lastige uitwedstrijd tot een goed resultaat te brengen. Komende week speelt de ploeg een oefenduel op bezoek bij NEC (12:00 uur), waarna op zaterdag 14 februari Ajax de tegenstander zal zijn. De wedstrijd op De Toekomst begint dan om 13:00 uur.

Stijn Kuijsten; Yalen Meulendijks (35/Imran Yachou), Michael Bresser, Abdullah Hekmat (62/Boet Mulders), Rens Boon; Benjamin Khaderi, Isaï Middag, Pieter van der Beek (54/Raf Vullers); Joep Willems (35/Dichano Bulo), Sami Bouhoudane, Gino Verhulst