3. Doelpunt

Eus Waayers
  4. Wedstrijdverslag

PSV O13 wint in Den Haag en bekert verder

PSV O13 heeft in de achtste finale van de beker een overwinning geboekt. Tegen Quick werd met 5-1 gewonnen. Het verschil werd in de eerste helft gemaakt.

De Eindhovenaren begonnen sterk en kwamen na vijf minuten op een 0-1 voorsprong. Na een afgeslagen corner belandde de bal voor de voeten van Robin van Duiven, die met een schuiver de doelman kansloos liet. De ploeg creëerde hierna nog enkele kansen, maar verzuimde deze te benutten. Na twintig minuten werd het alsnog 0-2, toen Eus Waayers een uitstekende voorzet van Raf van de Riet binnen kopte.

Hierna ging het snel voor de Eindhovense formatie: Samuel Gomez was attent bij een voorzet van Julian van Esdonk, Robin van Duiven kopte een corner binnen en opnieuw Samuel Gomez strafte defensief geklungel af. Zo stond het bij de rust 0-5.

In de tweede helft kwam de klad in het spel van PSV. Binnen twee minuten scoorde Quick de 1-5, waarna de Eindhovenaren moeite hadden om kansen te creëeren. De ploeg kwam echter niet meer in de problemen, zodat na een uur spelen de eindstand 1-5 op het bord stond.

Een wedstrijd met twee gezichten dus voor PSV O13. In de kwartfinale kan de ploeg vol aan de bak, als AZ op bezoek komt op De Herdgang. Komende zaterdag speelt de ploeg opnieuw in Den Haag. ADO is dan de tegenstander.

Daan van de Brande; Thijs Jansen, Brian van de Boogaard (31/Michael Bresser), Wessel Kuhn, Raf van de Riet; Joep Vermeulen (44/Nicolas Verkooijen), Eus Waayers (31/Gino Verhulst), Samuel Gomez (31/Zaid El Bakkali); Nicolas Verkooijen (31/Jayden Ettienne), Robin van Duiven, Julian van Esdonk