2-3
29 januari, 00:00
SC Heerenveen O19 logo
PSV O19 logo

En dan op een doordeweekse donderdagavond naar Heerenveen ( waar het altijd al kouder is dan hier) om daar tegen de plaatselijke SC aan te treden onder Siberische omstandigheden. Zo zagen ook de verkleumde toeschouwers onder barre omstandigheden een eerste helft waarin PSV de eerste dertig minuten eigenlijk duidelijk de bovenliggende partij was. Na drie minuten zette Kenneth een solo in en deze eindigt met de bal in het netje. Na zeven minuten is het Dani die na goed doorgaan van Dirk de bal als een echte killer het net laat bollen. Na zeven minuten 0 – 2. Het duurt een klein half uur tot Heerenveen wat beter in het spel komt en na een half uur een vrije trap krijgt net buiten de zestien. Yannick was nog in concentratie op zijn muur en hun NR 10 knalt de bal heel droog in de rechter bovenhoek. Moet gezegd worden dat het wel een fantastische trap en doelpunt was. Tot de rust blijft de stand zo dus snel naar de warme thee. Heerenveen komt iets beter uit de rust en na een uur spelen weet weer de NR 10 na goed doorzetten van hemzelf Yannick voor de tweede keer te verschalken. 2 – 2. Ze ruiken bloed. Maar het derde deel van de wedstrijd (de laatste dertig minuten) zijn wij toch weer beter in ons spel aan het komen en kort na de gelijkmaker is Martijn in staat om de derde goal voor ons te maken na een mooie voorbereidende Aktie van Sam en Dani. We komen de laatste minuten wel onder druk te staan maar de verdediging en Yannick weten de drie punten vast te houden. Voor de verkleumde neutrale toeschouwer was een gelijkspel misschien eerlijker geweest maar de punten gaan wel mee de bus in. Na afscheid te hebben genomen van een nog verdwaalde ijsbeer en loslopende poolvos stappen we in een blizzard in de bus en na aankomst blijkt dat we niet alleen de punten maar ook de sneeuwbui mee naar het zuiden hebben genomen. Mannen proficiat met deze drie punten en dit een geweldige morele opsteker richting het tournooi in Italië van komende week.
    Tot zaterdag en een fijn tournooi in Italië.
    En je moet niet vergeten: het is pas echt koud als een ijsbeer zijn eigen iglo bouwt.