6-0
29 januari, 00:00
PSV D2 logo
Cortgene/JVOZ D2 logo

In guur winterweer startte de wedstrijd tegen deze Zeeuwen, iets later dan gepland. Dat mocht de pret én de wil om te voetballen niet drukken: we kregen een mooie voetbalwedstrijd te zien, waarbij Cortgene tot ver in de tweede helft zijn mannetje stond. PSV moest vol aan de bak, want de retourmatch was ‘slechts’ met 0-2 gewonnen. Dat betekende dat de spelers van Cortgene onder leiding van een sportief coachende trainer enige mogelijkheden zagen. Ze speelden kort op de man, zetten constant druk op ons spel en waar menige tegenstander dit slechts 15 minuten volhoudt, bleef de wurggreep van Cortgene duren tot halverwege de tweede helft.

PSV speelde dynamisch en creëerde volop kansen. Zo profiteerde Robin van een foute terugspeelbal, maar trapte de bal net naast, kon Armando net niet met zijn hoofd bij de corner van Roland en schoot Cody zijn vrije trap net over. Lars profileerde zich met twee afgemeten dieptepasses, maar ook daaruit kwam geen doelpunt voort. Cortgene rook kansen en brak een paar keer door. Pepijn hield zijn goal schoon met een strakke vangbal en perfect uitkomen. Hij werd daarbij geholpen door attent verdedigingswerk van Lars en Armando die de bal van de lijn haalden. Op slag van rust werd Ruud vanaf het middenveld nog richting cornervlag gestuurd, bracht de bal goed voor maar de inzet van Robin werd geblokt door de sterk spelende nummer vier.

Met een aanwas van vijf ‘verse’ spelers trachtte trainer Bastiaan het tij te keren. Toch hield Cortgenes defensie nog even stand en duurde het zeker tien minuten voordat Cody naar eigen verdienste de score kon openen. Bij zijn jacht op de bal in de achterhoede, was hij sneller dan men verwachtte, blokte het schot van de keeper en trapte de bal binnen. Vooral deze manier van scoren was de nekslag voor de tegenstander én een opsteker voor PSV. Ruud zag na een sterke slalom zijn schot nog gekeerd door de keeper, maar zijn inzet werd even later beloond toen hij de kaatsbal van Justin keihard binnenschoot. Op de snelheid van Amar was Cortgene niet meer berekend en uit zijn voorzet viel het derde doelpunt van de goed positionerende Justin. Aan de andere kant kwam ook op volle snelheid Steven op. Amar mistte zijn voorzet net, maar Cody wist wel te raken. Het voorwerk van de 5-0 was een één-tweetje tussen Justin en Jordan, maar de attente Cody rondde het mooi af met een stiftje. Het slotstuk zou de doelpoging van Jordan moeten zijn die vanaf de zijkant een hard schot lanceerde dat via de onderkant van de lat eruit butste. De 6-0 werd door Justin gescoord; een perfect naar de grond gekopte bal op een voorzet van Amar.

Voldaan en tevreden zochten we de warme kantine op om een mooie wedstrijd en het koude weer te analyseren.