3. Doelpunt

2x
    Tim van den Heuvel
  4. Wedstrijdverslag

Afgelopen zaterdag een uitwedstrijd voor PSV O13. Al vroeg in de ochtend werd er door het team afgereisd naar Nijmegen, voor de wedstrijd tegen N.E.C. O13. Naar de ranglijst kijkend zou dit wel eens een zware wedstrijd kunnen worden,  N.E.C. stond 5e dus doet goed mee in de competitie. Maar na een hele goede wedstrijd kon PSV de punten mee naar Eindhoven nemen.

N.E.C. begon goed aan de wedstrijd, ze lieten meteen zien waarom ze bovenin mee strijden. Goed combinatievoetbal en veel druk op PSV. Maar na een minuut of vijf was het PSV dat mee ging in het goede spel en langzaam de baas werd op het veld. Na een vrije trap van Enzo Geerts, die op de lat komt, en een corner die maar net over wordt gekopt is het dan in de 10e minuut wel raak. Tim van de Heuvel wordt diep gestuurd over de as van het veld. In eerste instantie weet de N.E.C. doelman nog te redden in de één tegen één situatie, maar de bal springt zo weg dat hij toch over de doellijn beland. Dus de verdiende voorsprong is binnen. Zeven minuten later is het wederom Tim die scoort. Een slechte vrije trap vanaf het 16 meter gebied wordt slecht genomen door N.E.C. Tim krijgt de bal, ziet dat de doelman ver voor zijn doel staat? Denkt verder niet na en trapt de bal over iedereen heen het doel in: 0-2.  Hierna blijft PSV de wedstrijd domineren. Het is Reda El Meliani die nog een kans krijgt, maar zijn schot gaat net naast.

De 2e helft is nog maar net begonnen of Enzo probeert het met een afstandsschot van 30 meter, de bal zwabbert richting het doel en hierdoor kan de doelman hem niet goed verwerken: 0-3. Twee minuten later is het Tim die de bal perfect voor het doel brengt, Rayan Statty staat goed gepositioneerd voor het doel en kan de bal snoeihard binnen koppen: 0-4. Hierna blijft PSV goed spelen, maar komt niet meer tot scoren. Wel is Khaled Rhazak nog enkele keren gevaarlijk met afstandsschoten. Maar de ballen willen er niet in.

Al met al een hele goede wedstrijd van PSV zijde. Niets weggeven en zelf vier keer weten te scoren tegen een tegenstander die toch echt wel goed kan voetballen, dat is knap. Volgens trainer Tim Wolf was het de beste wedstrijd van het jaar. Dus daar kan men op verder bouwen. Volgende week een uitwedstrijd naar Rotterdam, waar op Woudestein Excelsior de tegenstander is.