2-0
28 oktober, 12:00
Feyenoord Rotterdam N.V. JO15-1 logo

Na een voetbal loos weekend trad de O15 in Rotterdam aan tegen Feyenoord. Een wedstrijd tussen de nummers twee en vier. Waarbij Feyenoord de best geklasseerde ploeg was van de twee met 15 punten uit 6 wedstrijden. PSV volgde voor de wedstrijd met 13 uit 6. Om in de top mee te blijven draaien zou het lekker zijn om de drie punten in de bus mee naar Eindhoven te nemen.

De eerste mogelijkheid van de wedstrijd was voor PSV toen na een vlot lopende aanval over meerdere schijven de bal bij Mohamed Nassoh belandde. Zijn schot werd helaas nog net door de doelman over de lat getikt. Na vijf minuten kwam de thuisploeg op voorsprong. Een vrije trap op Rotterdamse helft werd in de ruimte getrapt waar de snelle buitenspeler teveel ruimte kreeg waardoor hij voor kon geven. De spits kon daarna van dichtbij binnenschieten. In een verder vlakke eerste helft had Feyenoord het meeste balbezit. Voor beide goals gebeurde echter weinig.

Ook na de thee viel er weinig te noteren. PSV kwam iets meer aan voetballen toe, maar kon nu ook weinig gevaar stichten. Feyenoord profiteerde in de 47e minuut van dom balverlies aan PSV zijde en bracht de 2-0 op het scorebord. Vlak daarvoor had PSV een vrije trap op een mooie plek gekregen na een overtreding op Mylian Jimenez. Mohamed Nassoh schoot de bal echter over. Ondanks de achterstand probeerde PSV voetballend de aansluitingstreffer te scoren. Jasper Huijzer was dichtbij toen hij in een scrimmage net niet bij de bal kon, Milan van de Riet zag zijn schot na een indirecte vrije trap binnen de zestien geblokt worden. Aan de andere kant moest Aron van Lare handelend optreden bij twee afstandsschoten. Vlak voor tijd was PSV nog dichtbij de eretreffer toen Dyon Dorenbosch bij de eerste paal opdook na een voorzet van Jasper. Maar ook nu werd het net niet gevonden.

Zo verloor PSV zijn tweede topwedstrijd en haakt het (voorlopig?) af voor de posities bovenaan. Volgende week staat wederom een bezoekje aan Rotterdam op het programma als Sparta gastheer is.

Opstelling: Aron van Lare (c); D'Leanu Arts (54' Milan Vossen), Jenson Seelt, Nawaaz Landfeld (48' Jesse Giebels) , Deveron Fonville; Mylian Jimenez (50' Cel Teunen), Dylan Hopman (36' Jasper Huijzer), Mohamed Nassoh; Martijn Zuijderwijk, Milan van de Riet, Dyon Dorenbosch.