0-0
28 september, 12:30
AZ JO15-1 logo

Smolenaars blinkt uit bij remise

PSV O15 verloor de laatste twee wedstrijden met 3-1. Maar de ene 3-1 is niet automatisch dezelfde als de andere 3-1. Waar PSV in de wedstrijd tegen Feyenoord verzuimde het eigen spel te spelen en klop kreeg, had het meer lef en durf vorige week tegen Ajax. Met dezelfde cijfers kreeg het ook klop, maar iedereen ging met een totaal ander gevoel huiswaarts. Vandaag stond er wederom een lastige wedstrijd op papier. Uit naar AZ. In augustus kruisden beide teams in vriendschappelijk verband ook al de degens. PSV won toen relatief eenvoudig met 4-1. Een zege zou zeer welkom zijn voor de Eindhovenaren.

De openingsfase was voor de thuisploeg die toen ook een paar mogelijkheden kreeg. Maar iedere keer stond keeper Tijn Smolenaars paraat met een goede redding. PSV daarentegen was slordig in de eindfase waardoor het vaak al balverlies leed voordat het dreigend kon worden. In de laatste fase van de eerste helft kwam PSV wat beter in de wedstrijd en creëerde het ook kansen. Zo was Elvic Jager dichtbij de 0-1 in de 26e minuut. En profiteerde Onesime Zimuangana bijna van een slippertje van de AZ goalie. Omdat ook aanvoerder Jason van Duiven vlak voor rust goed verdedigt werd voordat hij wilde schieten, gingen beide teams met 0-0 rusten.

Na rust pakte PSV het initiatief en was Jason meteen gevaarlijk. Zijn schot in de korte hoek werd echter nog net tot corner verwerkt door de keeper. Met nog een half uur te spelen had PSV de pech dat tot tweemaal toe een voorzet van Elvic net niet bij een medespeler kwam. In het laatste kwart van de wedstrijd ontspon zich een open wedstrijd waarin beide teams jaagden op de openingstreffer. AZ raakte daarbij een keer vol de paal, en Isaac Babadi verrastte bijna de keeper met een afstandsschot. Gescoord werd er niet vanmiddag zodat de prima fluitende leidsman na 80 minuten voetbal, met dezelfde stand affloot als waarmee begonnen was.

Zo was dit de eerste wedstrijd van de competitie waarin de ploeg de nul vast kon houden. Verdedigend gezien prima natuurlijk. Maar omdat het ook de eerste keer was dat PSV het net niet wist te vinden, stapte de ploeg met maar één punt weer de bus in. Volgende week vertrekt het team voor een week naar Georgië om deel te nemen aan het Adjara toernooi.

Tijn Smolenaars; Reza El Meliani (40/Joëll Gill'ard), Bram Rovers, Brian van den Boogaard, Renzo Tytens; Emir Bars, Tim van den Heuvel, Isaac Babadi (40/Tijn Vergeldt; 64/Isaac Babadi); Elvic Jager, Jason van Duiven (c) (48/Julian Kwaaitaal), Julian Kwaaitaal (24/Onesime Zimuangana).

Gele kaart: Renzo Tytens