3-0
28 september, 00:00
Excelsior O13 logo

Vanmorgen vroeg opgestaan met de trein of bus naar station Eindhoven, daar wordt je om 8 uur opgepikt door de busjes van PSV. Omkleden en gaan trainen, na de training na school en onderweg nog even snel een boterham naar binnen werken. Dan de lessen aandachtig volgen en daarna weer terug naar de Herdgang, daar zou normaal gesproken de 2e training van de dag zijn om 3 uur, maar vandaag niet want er staat een ingelaste competitiewedstrijd tegen Excelsior Rotterdam op het programma. Dus nog even snel wat huiswerk maken, en daarna gezamenlijk een sportmaaltijd gebruiken, gezamenlijk een wandeling gemaakt over de herdgang om te tijd te doden, en dan om 5 uur aan de wedstrijdvoorbereiding beginnen, maar dan komt het bericht dat Excelsior later is vanwege de files op de Nederlandse wegen, dus wordt de tijd gedood met nieuwe dans moves en beelden van vorige wedstrijden bekijken. En dan om kwart voor 6 geeft de trainer eindelijk het sein dat we naar buiten kunnen voor de w-up. Pfff eindelijk.
    PSV begint goed aan de wedstrijd, het tempo is niet al te hoog. Hierdoor kan PSV niet gevaarlijk worden omdat Excelsior heel gegroepeerd speelt. Jaivy probeert het met een schot, maar dit komt op de benen van de keeper van Excelsior, uit de corner die hieruit ontstaat, kan Luc bijna raak koppen, maar helaas gaat de bal langs de verkeerde kant van de paal. Maar Excelsior is ook gevaarlijk met een snelle counter, maar deze wordt vakkundig teniet gedaan door het centrale verdedigingsduo Luc en Livano. PSV probeert het met een korte corner, Ruben probeert meteen op doel te schieten, op de 2e paal valt de bal naar buiten i.p.v. naar binnen. Maar ook Kjell de PSV keeper staat zijn mannetje en weet een schot van een meter of 8 naar de zijkant te boxen. In de 22e minuut komt de bal bij Jesper, deze kapt en draait zich vrij op de rand 16 meter, hij geeft de bal strak voor, Shijon weet de rust te bewaren en schuift de bal beheerst het doel in 1-0. Ondanks dat het spel niet goed was in de 1e helft kan PSV toch gaan rusten met een 1-0 voorsprong.
    In de rust de puntjes weer even op de I gezet, we gaan kijken of het voetbal beter gaat worden in de 2e helft, 2 minuten na rust laat de keeper van Excelsior zien waarom ze hem daar neer hebben gezet, met een schitterende save redt hij een mooi schot van Lars. 2 minuten daarna is het Thijn die het probeert met een vlammend afstandsschot bij een afvallende bal uit een corner, maar deze gaat over. PSV heeft in de 2e helft wel iets meer grip op de wedstrijd, maar tot sprankelend voetbal komen de boys vandaag niet. In de 58 minuten laat PSV dan toch iets van zijn klasse zien die men in huis heeft, een werkelijk schitterde wereldpass van Mattheo de diepte in op Jesper, Jesper passeert de keeper en maakt de bevrijdende 2-0. Binnen een minuut wordt ook nog de 3-0 gemaakt door Jesper, maar omdat ik nog aan het schrijven was is me ontgaan hoe???? Meteen hierna fluit de scheidsrechter het laatste signaal. Een 3-0 overwinning, vandaag niet met sprankelend voetbal, maar wel met veel passie en strijd. Na het douchen is het 8 uur voordat de jongens de Herdgang verlaten? Sommige hebben nog een uur te gaan voordat ze thuis zijn, met andere woorden toch een dag van 14 รก 15 uur onderweg zijn om het uiteindelijke doel te halen. Dus voor de mentale weerbaarheid van de jongens een leerzame dag, en voor de mensen die zeggen dat er te veel watten onder gelegd worden onder jeugdspelers. Hoeveel uur bent U vandaag zelf bezig geweest???