2-0
28 september, 00:00
PSV D2 logo
RBC D1 logo

PSV had vanaf het begin van de wedstrijd veel balbezit. PSV was vanaf het begin dan ook de bovenliggende partij. RBC probeerde vooral via een snelle uitval tot scoren te komen. Beide teams creëerden in de beginfase geen kansen. De eerste mogelijkheid om te scoren was voor PSV na een kwartier spelen. Na een mooie aanval van PSV werd de bal door Heritier voor langs geschoten. PSV werd sterker en drukte RBC in de verdediging maar echt gevaarlijk konden de Eindhovenaren niet worden. Dit kwam vooral doordat PSV goed combineerde tot aan het strafschopgebied maar daarna werden er verkeerde keuzes gemaakt. Echte kansen werden dan ook nauwelijks kansen gecreëerd. Bij balverlies van PSV schakelde RBC enkele keren goed om. Dit leverde echter ook voor RBC geen kansen op. De ruststand was dan ook 0-0.

In de tweede helft begon RBC vroeg druk te zetten. PSV kwam er voetballend goed uit en in de 38e minuut kwam de eerste grote kans voor PSV. Een mooie dieptepass van Amin bracht Jeremy vrij voor de keeper. Zijn inzet werd echter door de keeper van RBC gekeerd. PSV bleef goed combineren en in de 44e minuut kwam dan ook de openingstreffer. Heritier zette aan de linkerkant van het veld goed door. Zijn voorzet ging aan iedereen voorbij. Jur hield de bal nog binnen en speelde de bal terug op Mohamed. Met een mooie beweging speelde Mohamed zich vrij en schoot in de verre hoek binnen, 1-0. Twee minuten later werd de score verdubbeld. Een diepe bal van Djurre kwam bij Jeremy. Met een boogbal over de keeper van RBC vanaf de rand van het strafschopgebied schoot Jeremy de 2-0 binnen. Na deze goal werd RBC door PSV volledig in de verdediging gedrukt. De mogelijkheden die PSV kreeg om te scoren, werden niet benut. De eindstand was dan ook 2-0

Strijbosch (Verhoeven), Antonisse, De Schutter (Cox), Tielemans (Lonwijk), Van der Burgt (J. Munsters), Doudah, Verschut (De Schutter), Nassoh (Tielemans), Clabbers, Sillé (N. Munsters), Bora Deyonge (Van der Burgt).