2-2
28 september, 00:00
Fortuna Sittard U12 logo

Om 10.00 uur werd er vandaag in Sittard afgetrapt voor de wedstrijd Fortuna Sittard – PSV. Na het verlies van vorige week wilden we dit vandaag graag herstellen.
    We gingen sterk van start. We hadden veel balbezit en we werden steeds gevaarlijker voor de goal van Fortuna. In de tiende minuut stuurde Tim op de rechterkant, Joep de diepte in. Na een goede actie legde hij de bal terug op Mats. Hij schoot hem tegen de keeper, maar Joris was er als de kippen bij om de rebound binnen te tikken. 0-1. Een goede aanval en een echte spitsengoal. We kwamen geen moment in de problemen en we speelden sterk.
    In de tweede helft gingen we vrolijk verder. Na een perfecte steekbal van Mylian schoof Martijn de bal net naast. Ook Joep werd erg gevaarlijk aan de rechterkant. De 0-2 kon niet lang meer uitblijven. In de 33e minuut was het Joey die wist te scoren. Hij kreeg de bal van de keeper van Fortuna en met een geplaatste schuiver tikte hij de bal binnen. 0-2. Een terechte voorsprong. Fortuna Sittard werd één keer gevaarlijk in de counter, maar kwam er verder niet aan te pas.
    Na rust hoopten we dit vast te houden en snel de beslissende 0-3 te maken. Helaas gebeurde het tegenovergestelde. In zes minuten tijd scoorde Fortuna twee keer. 2-2. We hadden nog tien minuten om dit recht te zetten. Martijn, Joris en Joey kregen ook kansen op de 2-3, maar hadden geen geluk in de afwerking. Eindstand: 2-2.
    We hebben vandaag misschien wel onze beste wedstrijd van dit seizoen gespeeld. Aan de bal maakten we de juiste keuzes, er werd hard gewerkt en we blonken uit in onze techniek. We hebben ook geleerd dat we geen moment mogen verslappen, dat wordt meteen afgestraft. Volgende week gaan we naar Den Bosch, we spelen daar om 10.30 uur.