0-4
28 september, 00:00
AZ A1 logo
PSV A1 logo

Zit je op een zaterdag op de bank en dan zie je dat je plaatsvervanger vier keer scoort. De volgende wedstrijd is hij er niet bij en dan sta je daar op jouw plek en wat doe je dan om je trainer blij te maken maar het ook moeilijk te maken? Jazeker je scoort en wel..... vier keer. En ook nog in een helft. Nog meer bijzonder.
    Vandaag de uitwedstrijd tegen AZ. Uit de laatste zes wedstrijden tegen AZ hebben we negen punten gehaald. Dus dat moet beter. We beginnen fel maar toch is de eerste goede kans voor AZ maar Zeus weet de bal te stoppen. Langzaam (het tempo ligt te laag) komen we op stoom. En na 23 minuten is een verre trap van Jordy die hoog voor het doel komt en daar is Niels die het hun keeper zo moeilijk maakt dat deze de bal niet pakt en dus is Niels er als de kippen bij om de 0 – 1 aan te tekenen. We zetten AZ vast op hun helft en gaan voor de tweede goal. Na een half uur komt Moussa over de vleugels goed op en geeft een perfecte voorzet en Niels kopt de 0 – 2 tegen de touwen. We hebben nog niet genoeg en zes minuten later geeft Kaan een voorzet en jazeker daar is ie weer, Niels legt de 0 – 3 vast. Geweldige aanval en goed afgemaakt. Als een echte spits. In de blessuretijd van de eerste helft komt er weer een lange bal van achteruit door Jordy die een verdediger terug wil leggen op zijn keeper maar , ja hoor, Niels doorziet dit en het is vier nul. Meteen is het rust, wat een weelde.
    De trainer legt in de rust uit dat we door moeten gaan en deze gasten met een flink pak slaag naar huis moeten sturen, maar de trainer wist natuurlijk ook wel dat zij al thuis waren en wij de gasten waren.
    De tweede helft is pro forma afgedaan al moet gezegd worden dat de mooiste kansen voor AZ waren en dan ook nog door wat slordig spel van onze zijde.
    De scheids floot voor de laatste maal en de stand van 0 – 4 was niet meer anders geworden. Mannen een mooie en zeer verdiende (alleen al op basis van de eerste helft al) overwinning.
    We gaan door richting top en dus op naar de volgende klus FC Utrecht.
    Tot volgende week.
    Gehoord aan de bar: Als het niet de bedoeling is om ‘s avonds snacks te eten waarom zit er dan een lampje in de koelkast?

De la Paz,van Vlerken, Alberto, de Wijs, Heesakkers (61ste Groenendijk), Mahmoed, Sanoh (49ste Junior), Baysal (71ste Verstraaten), Wouters (89ste Lamers), Rommens, Hiwat (78ste Bergwijn).