3-0
28 augustus, 00:00
Ajax A1 logo
PSV A1 logo

Klaar voor de topper, goede bus, snelle reis en goede voorbereiding. Vandaag de onnodige nederlaag tegen Feyenoord wegwerken in Amsterdam. Een wedstrijd duurt normaal 90 minuten. Maar vandaag is na 9 minuten duidelijk dat het een moeilijke zaak zal worden hier. Clint moet na weifelend ingrijpen in de achterhoede een actie maken wat tot gevolg heeft: een strafschop, een rode kaart voor Clint en een 1 – 0 achterstand, na 9 minuten. En we beginnen zo sterk. Zetten Ajax onder druk en hebben het spel in handen maar nu is het ineens anders. Het gevolg is dat we ruim 80 minuten verder moeten met 10 man en na 38 minuten is het 3 - 0. Ook hier gaan we de rust mee in.
    Er moet uit een ander vaatje getapt worden. De trainer geeft aan dat we alles op alles moeten zetten om niet met een grote nederlaag terug te reizen. de tweede helft is een groot tactisch spel. Ajax wil wel en wij doen er alles aan om dichterbij te komen. En er komen ook kansen. Er wordt hard gewerkt. Helaas lukt het niet om nog een goal te maken maar we zorgen er wel voor dat Ajax niet verder uitloopt. We sluiten af met 3 - 0. Alle complimenten voor de tweede helft. Goed gedaan mannen, zo moet het. De volgende keer, en dan is Feyenoord weer aan de beurt, doen we dit 90 minuten en dan zijn de drie punten voor ons.
    Prettig weekend en tot de volgende keer.

PS 1: Kenneth beterschap met je blessure.
    PS 2: Helaas was onze wedstrijd een voorbode voor de wedstrijd in San Siro.

De la Paz, van Vlerken, Mahmoed (88ste Alberto), de Wijs, Heesakkers, Leemans, Rommens, Sanoh (78ste van der Moot), Junior (33ste Baysal), Vloet, Hiwat (46ste Groenendijk).