10-1
28 augustus, 00:00
PSV D3 logo
Zeeburgia 011 logo

Na de winstpartij van afgelopen woensdag tegen Gemert stond vanochtend de wedstrijd tegen Zeeburgia op het programma. De tegenstander bestaat deze keer uit leeftijdgenoten waar vorig jaar nog een nederlaag werd geleden tegen 1 jaar ouder. Geen te onderschatten tegenstander omdat meerdere spelertjes van deze vereniging nu bij Ajax lopen. Zeeburgia start de wedstrijd dan ook fel en probeert PSV direct brutaal onder druk te zetten. Er lopen een paar snelle en stevige jongens tussen, dus in de beginfase is het oppassen. Na een minuut op vijf begint PSV in haar spel te komen en begint steeds beter de vrije man te vinden. Zeeburgia moet de opportunistische (volgens de spellingscontrole is dit juist geschreven) openingsfase even later bekopen, als in de omschakeling Greg de diepte in wordt gestuurd. Deze loopt zijn tegenstander eruit en vindt de goed meegelopen Joey die de 1-0 scoort. Bij PSV begint het te lopen en van achteruit worden een paar mooie aanvallen opgezet met soms 1x raken. De 2-0 van Greg is dan ook geen verrassing. Even later is het wederom Greg die met een schot de keeper test, maar deze is niet tijdig bij de hoek waardoor het 3-0 wordt. PSV blijft goed combineren en Joey en Greg maken voor de rust nog de 4-0 en 5-0. In de rust vinden een paar wissels plaats, maar PSV gaat verder waar het gebleven is. Het duurt even in de tweede helft als Koen zijn schot van de doellijn gehaald wordt, maar dan is Joop er tijdig bij om de 6e te maken. Zeeburgia probeert er een paar keer uit te komen, maar deze pogingen worden onschadelijk gemaakt. Even later glipt er toch een speler van Zeeburgia door de mazen van het net, maar daar staat Edson paraat. PSV blijft dreigend en halverwege de tweede helft maakt Arne de 7-0. Even later is het Rico die de rebound van een hoekschop binnenschiet en Joop die een aanval afrond wat de 8-0 en 9-0 betekent.
    Een paar minuten voor het eindsignaal is het Mo die de keeper opjaagt in balbezit komt en de dubbele cijfers op het scorebord zet. Net voor het einde redt Zeeburgia nog de eer door tegen de scoren waardoor de eindstand op 10-1 uitkomt. Het wordt dus een royale overwinning, daar waar toch enige tegenstand werd verwacht. Je ziet wel in deze wedstrijd dat de jongens zich weer beter weten te vinden in het veld. Voor wat het waard is moeten we volgende week afwachten als MVV op het programma staat. Deze zijn een jaar ouder en dan zullen we zien hoe de verhoudingen liggen tussen het speltechnische en waarschijnlijke fysieke overwicht van de tegenstander.