9-2
28 april, 00:00
Helmond Sport D3 logo

Er zijn wel eens van die heerlijke voetbalavonden die sterk doen terugdenken aan een eigen (overigens nooit uit de verf gekomen) carrière als voetballer. Een prachtig laag zonnetje, nauwelijks wind, het gras nog nat van een stevige bui in de middag en de lucht vol met verse zuurstof. Lekker! Voetballen! Nu! Dat gevoel.
    Dinsdagavond was zo’n déjà vu. Bij welhaast perfect voetbalweer ontrolde zich tegen Helmond Sport een aangename wedstrijd die uiteindelijk met 9-2 werd gewonnen. Bijna de complete verdediging (Jeroen Swinkels, Roel van Linschoten en Ymanuel Hurmans) zat in de lappenmand en coach Chris van der Weerden had Cody Gakpo en Ruud van Bremen opgeroepen als vervangers. Over een paar maanden moeten deze jongens het tot slot van rekening óók op een groot veld doen. En ze voetbalden prima mee, laat dat gezegd zijn.
    Goed, de wedstrijd. Matthias Verreth lijkt al na drie minuten de wedstrijd op slot te gooien met een rake kopbal uit een corner van Zohair Labyad. Dante Rigo tekent vlak daarna bijna voor de 2-0, maar ziet zijn poeier op de lat uiteen spatten. Helmond Sport krijgt na zeven minuten dan zijn eerste kans, maar Aaron van Engelen komt prima uit zijn goal en pareert de aanval met zijn uitgestrekte lichaam. Joey Konings zorgt er ondertussen met de ene na de andere aanval op links voor dat Helmond Sport zijn handen vol heeft aan PSV. Toch valt niet de verwachte 2-0, maar juist de 1-1 uit een snelle uitbraak die achterin niet goed wordt weggewerkt. PSV herstelt zich echter prima en trekt nog voor de rust de zaken recht. Eerst is het Matthias die attent reageert als na een keiharde knal van Mink Peeters de bal terugstuit in de zestien (2-1) en vervolgens is het Dante die Joey uitstekend de diepte instuurt. Joey schiet niet eens hard, maar wel listig de bal langs de keeper en ziet zijn harde werken beloond worden met een goal: 3-1.
    Cody en Ruud vallen de tweede helft dan in. Al na twee minuten prikt Joey uit een kopbal raak met het hoofd: 4-1. Helmond Sport komt er sporadisch uit en zorgt er met die aanvallen voor dat Aaron alert moet blijven. Toch is het PSV dat weer scoort, dit keer via Ertem Bölükbas die fraai van zo'n 20 meter de bal in de touwen jaagt. Vlak voor rust tekent Joey voor zijn derde goal door vanaf de rechterkant met een vlak en hard schot de keeper te passeren: 5-1.
    De derde helft is wellicht de meest flitsende. Cody en Ruud hebben inmiddels hun draai gevonden en zich aangepast aan een groter veld én een hoger handelingstempo. Zeer fraai is de 7-1 van Mats Grotenbreg. De lange bal van achteruit neemt hij in de loop mee om het leer vervolgens van grote afstand langs de keeper te schieten. Ties van den Eijnde is dan nog dichtbij de 8-1 als hij een prima voorzet van Ruud half vallend tegen de keeper aan schiet. Even later is het Helmond Sport dat iets terugdoet. Van grote afstand wordt een vrije trap feilloos in de kruising geschoten: een schitterend doelpunt! Zohair maakt dan de 8-2 als hij de bal in de rebound langs de keeper van Helmond Sport jaagt. Bijna valt de 9-2, maar PSV weet de bal er via Cody, Mink en Mats niet in te krijgen. Ruud tenslotte kan op een strakke voorzet van Mink mooi hangend inkoppen en zijn doelpuntje meepikken: 9-2.
    Al met al een lekkere wedstrijd, stevig maar over het algemeen sportief van beide kanten.