4-1
28 maart, 00:00
PSV O16 logo
FC Twente O16 logo

PSV speelde zaterdag door de gewijzigde competitie-opzet voor de 4e keer dit seizoen tegen FC Twente. Zoals de eerdere ontmoetingen eindigde ook deze wedstrijd in een overwinning voor PSV.

Een klinkende overwinning bovendien, de eerste helft was misschien wel de beste van het seizoen van PSV. Met prima positiespel, goede combinaties, vloeiende aanvallen en fraaie goals speelde PSV FC Twente de 1e helft van de mat. In de 14e minuut opende Cody vanaf de rand van het strafschopgebied de score met een geplaatst schot in de rechterhoek. Slechts 2 minuten later verdubbelde Robin de score na een goede actie van Justin die goed doorkwam over de rechterflank en de bal voor Robin bij de 2e paal voor het intikken klaarlegde. Bobby gooide 10 minuten voor het rustsignaal met de 3e goal van de middag de wedstrijd al in het slot na een uitstekende combinatie met Joel, die aan de linkerkant doorkwam en de diepgaande Bobby met een mooie precies op het juiste moment gegeven steekpass op de keeper afstuurde. Na nog een tackle te hebben ontweken had de linkerspits aan een klein gaatje in de linkerhoek genoeg om de keeper van Twente het nakijken te geven en de 3-0 aan te laten tekenen.

De 2e helft kon PSV, wellicht door de comfortabele ruststand die even goed het dubbele had kunnen zijn, niet zo domineren als de 1e. Tegenover een aantal mogelijkheden en een goal vlak na rust voor FC Twente stond slechts 1 grote kans voor Joel, die een kopbal van de lijn zag weggekopt door een Twenteverdediger. Niettemin bracht Sekouh de stand na een individuele actie waarbij hij van rechts naar binnenkwam en van 18 meter de bal met links in de korte hoek binnenschoot uiteindelijk op een mooie 4-1. Hoewel de score veel hoger had kunnen en moeten uitvallen een uitstekende overwinning voor PSV, dat na het komende paasweekend op 11 april a.s. uit naar FC Utrecht moet.

‘14 1-0 Cody Gakpo
    ’16 2-0 Robin Schoonbrood
    ’27 3-0 Bobby Adekanye