1-5
28 maart, 00:00
NAC Breda O14 logo

Op een regenachtige dag in Breda werd de wedstrijd tussen NAC 014 - PSV O14 gespeeld.
    Nadat er geen spelers meer tapejes en bandjes in afwijkende kleur van de sokken hadden, kon de wedstrijd beginnen. (De scheids was voor de wedstrijd al erg scherp).
    Zoals de tegenstanders vaak doen begon ook NAC fel en zette meteen druk. PSV had daar de eerste tien minuten wat moeite mee, maar daarna trok PSV het spel weer naar zich toe. Er kwam bij PSV meer beweging, de vrije man werd goed gezocht, en dat met name naar voren toe.
    Zo ook in de 20e minuut. Jochem stuurde met zijn fluwelen linkervoet Mathijs over links de diepte in, die stuurde op zijn beurt weer twee man het figuurlijke bos in en gaf de bal voor. De keeper kon er nog net aan zitten, maar dat was niet voldoende om Mo te beletten de 0-1 binnen te tikken. Vijf minuten later maakte hij ook de 0-2, toen de laatste man van NAC een diepe bal van PSV niet goed weg kopte, en daarmee Mo vrij voor de keeper zette, die met zo'n kans altijd wel raad weet. NAC had geen antwoord op het goede spel van PSV en voor de rust werd er nog twee keer gescoord. De 0-3 was een eigen doelpunt van een NAC speler die Mathijs nog wel van het scorend afhield, maar daarbij niet kon vermijden dat de bal toch in het doel belandde. De 0-4 kwam voort uit een corner. Een gevaarlijk wapen van dit PSV als Shurandy bij de tweede paal opduikt. Ook nu was hij daar op het juiste moment om te bal binnen te tikken.
    De tweede helft begon met een tegenvaller toen PSV de bal op de middenlijn voorbij de eigen verdediging speelde waarna NAC zomaar op de goal van PSV af kon lopen. Nadat Jurre zijn doel goed verkleinde leek het erop dat de PSV verdedigers nog op tijd terug waren, maar in tweede instantie wist NAC toch nog de 1-4 te scoren.
    PSV raakte hierdoor niet in de war, en maakte vijf minuten later weer duidelijk wie hier de wedstrijd zou gaan winnen. De altijd goed opkomende rechtsback Lars zag dat Beslan op de zestien vrij stond en met een fijne strakke pass door het midden speelde hij de bal bij Beslan in de voeten. Die is in de kleine ruimte net zo vlug als dat hij klein is en voordat NAC het in de gaten had was hij al drie man voorbij en schot de bal in de verre hoek de 1-5 binnen.
    Hoewel PSV goed voetbal speelde, mooi tikkietakkie voetbal afgewisseld met sterke individuele acties, kwamen ze niet meer tot scoren. Combinaties en acties werden, hoe mooi ook, iets teveel doorgevoerd waardoor PSV zichzelf eigenlijk iets te kort deed. Gezien het goede spel en duidelijke overwicht hadden ze nog wel een paar doelpunten verdiend.