3-2
28 maart, 00:00
Ajax O12 logo
PSV O12 logo

Vandaag moest er door de O12 van PSV al vroeg afgereisd worden naar Amsterdam, voor de wedstrijd tegen Ajax O12 die al om 10:00 uur zou beginnen.
    Na het eerste fluitsignaal was meteen duidelijk dat beide teams vol voor de winst gingen, het spel ging op en neer met aan beide zijde van het veld kleine kansjes, voor PSV was het Joep die de eerste kans kreeg. Helaas ging zijn schot net naast, aan de andere kant wist Jesse een vrije trap van Ajax onschadelijk te maken door de bal goed weg te koppen. De volgende kans was weer voor PSV, een diepe bal van Jesse werd door Tim over de keeper heen gelift maar viel boven op het dak van het doel ipv erin. Helaas moest in de 13 minuut Dylan het veld verlaten omdat hij goed geraakt was op zijn knie, dit zou wel eens een gemis kunnen worden voor PSV. Mylan kreeg een kansje door goed door te lopen op een steekbal van Nassim, maar de keeper was net iets eerder bij de bal. Meteen daarna was het Deveron die de bal maar minimaal over wist te koppen uit een goed genomen corner. PSV was tot nu toe gelijkwaardig of zelfs misschien wel de bovenliggende partij. Maar Ajax begon vanaf minuut 18 iets meer grip op de wedstrijd te krijgen en de Amsterdammers werden iets dreigender, maar de PSV verdediging stond goed haar mannetje en er was geen doorkomen aan. In de 22 minuut en 23 minuut maakte de PSV verdediging dan toch twee kleine foutjes, Ajax profiteerde hier meteen van en zo kan het dat PSV binnen 1 minuut met 2-0 achterstond. Ajax was nu de bovenliggende partij en ondanks dat de verdediging veel wist weg te werken kon Ajax voor de rust toch nog 1 goal scoren en zo werd de ruststand van 3-0 bereikt.
    De kopjes van PSV gingen in de rust weer omhoog, Dylan ging het ook weer proberen on met kleine ondanks de pijn aan zijn knie. Na de start van de 2e helft was PSV toch weer de bovenliggende partij Dylan was dichtbij met een vrije trap die net over ging. Maar ook Kevin moest redding brengen op een snelle uitval van Ajax. In de 46e minuut kwam dan toch het verdiende doelpunt, een vrije trap van Mylian werd in 1e instantie nog gestopt door de Ajax keeper, maar doordat deze hem niet klemvast had wist Joep met een snelle reactie de bal toch binnen te krijgen, het was randje buitenspel, maar de scheids keurde hem goed 3-1. In de 55 minuut kreeg PSV nog een cadeau doordat een verdwaalde voorzet van Mylian door een Ajax speler in zijn eigen doel werd gewerkt 3-2.
    Hierna nog 1 grote kans voor Ajax maar doordat Kevin net nog zijn lange benen kon strekken ging de bal via het puntje van zijn teen net naast. Over de gehele wedstrijd gezien denk ik een verdiende overwinning voor Ajax, maar met vlagen toch ook een zeer goed spelend PSV. Ik denk dat de trainer trots kan zijn hoe zijn team gespeeld heeft al gaan er dan geen 3 punten mee naar Brabant. Het paasweekeinde gaan de boys naar een internationaal toernooi in Epe, om daarna weer verder te gaan met de competitie, koploper Sparta zal dan op bezoek komen in Eindhoven. Dit belooft dan ook weer een mooie wedstrijd te gaan worden.