0-0
28 februari, 18:15
Ajax AFC JO14-1 logo

PSV O14 niet tevreden met punt in Amsterdam

Op donderdagmiddag 28 februari, stond er wederom een belangrijke competitiewedstrijd op het programma voor PSV O14. De nummer twee tegen de nummer drie, oftewel Ajax O14 tegen PSV O14. Om de aansluiting te houden met koploper FC Utrecht mogen er geen punten verspeeld worden in Amsterdam door de PSV’ers. Na afloop van de wedstrijd, die in een 0-0 stand eindigde, heerste er toch geen jubelstemming aan Eindhovense kant. Want als er één ploeg was die de drie punten verdiende was het PSV wel. Maar als je van de vijf 100% kansen er geen benut, wordt het wel moeilijk om de winst mee te nemen.

Emir Bars had binnen 2 minuten al een kansje, met een vrije schietkans, maar de bal werd te zachtjes ingeschoten. Na deze opening ging het spel in een hoog tempo op en neer. In de 9e minuut is het de Ajax-doelman die de bal verkeerd raakt, Tim van de Heuvel onderschept de bal en ziet Isaac Babadi nog beter vrij staan, speelt de bal af, Isaac trapt op het doel maar de bal gaat net voorlangs. Eén minuut daarna is het PSV-doelman Bart Hamers alweer die redding moet brengen op een Ajax uitbraak. Maar door goed uit te komen weet hij zijn doel goed klein te maken en zijn doel leeg te houden.  Maar zo snel golft het spel op en neer. PSV heeft enkele aanvallen uit het boekje, maar deze stranden elke keer weer in de voorste linie. In de laatste minuten van de eerste helft nog een grote schietkans voor Tim, nadat Jason van Duiven vele meters heeft overbrugd, en de bal klaar weet te leggen voor Tim. Maar deze keer is het de Ajax-doelman die redding weet te brengen.

Na de rust is het steeds meer PSV dat op zoek gaat naar een doelpunt. In de 2e helft dan ook weer enkele grote kansen voor PSV, bij een goede combinatie tussen Jason en Isaac is het laatstgenoemde, die met een geplaatst schot de paal weet te raken, de bal rolt voor de doellijn weer het veld in. Enkele corners van PSV komen goed voor het doel, maar er is niemand die de bal weet te raken. Ajax daartegen krijgt het steeds moeilijker om van de eigen helft af te komen, daarom weten ze in de 2e helft niet meer gevaarlijk te worden. Toch blijft dan altijd het risico dat ze met een snelle uitbraak weten te scoren, zou erg zuur zijn, maar je moet er wel voor op je hoede zijn. En dat is de PSV-defensie zeker, ze geven helemaal niets weg vandaag.

Met twee verliespunten meer als koploper FC Utrecht, wacht na enkele dagen carnavallend alweer de volgende uitdaging. Volgende week zaterdag zal Feyenoord op bezoek komen in Eindhoven. Maar spelend zoals tegen Ajax, hoeven de boys nergens bang meer voor te zijn.