2-2
28 februari, 00:00
PSV O16 logo
Sparta Rotterdam O16 logo

PSV kwam zaterdag in de thuiswedstrijd tegen nummer 2 Sparta niet verder dan een puntendeling. Waar PSV naliet de kansenverhouding in de score tot uitdrukking te brengen, toonde Sparta zich daarin zeer effectief, en dwong het PSV zelfs tot 2 keer toe om een achterstand weg te werken.

De 1e helft kende niet veel bijzonderheden en eindigde in een tekenende 0-0 ruststand. Hoewel PSV een aantal goede kansen kreeg om op voorsprong te komen, verijdelde de Sparta-keeper in de 21e minuut een goede poging van Joel, en schoot Sekou de bal in de 27e minuut na een prima actie in het zijnet. Daar stond tegenover dat Sparta bijna de 0-1 van PSV cadeau kreeg toen de spits een merkwaardige terugspeelbal onderschepte en alleen op Youri kon afgaan. Die drong de Spartaan echter goed naar de buitenkant waardoor diens inzet slechts in het zijnet belandde.

De 2e helft kende een totaal ander gezicht, en met name de laatste 25 minuten hadden een hoge amusementswaarde. Sparta nam tot 2 keer toe de leiding, in de 45e minuut uit een vrije trap die bij de 2e paal door een volledig vrijstaande Spartaan kon worden binnengetikt, en in de 64e minuut direct nadat PSV gelijk had gemaakt. Doordat PSV volop op jacht ging naar de gelijkmaker en uiteindelijk ook de volle winst, ontstond een boeiend gevecht met veel strijd, opstootjes, gele kaarten, tijdrekken en goede kansen, met name voor PSV. 8 minuten voor tijd maakte PSV in alle hectiek de 2-2 uit een gevaarlijke indraaiende vrije trap van Gaetan die door Leandro goed werd binnnengekopt. De krampverschijnselen die vervolgens bij de Sparta-spelers ontstonden leverden PSV nog de extra tijd op om de winnende treffer te maken, hetgeen ook bijna gebeurde. In de blessuretijd stuurde invaller Yasin Leandro met een geweldig passje het strafschopgebied in maar de uitkomende Sparta-keeper griste de bal net voor zijn voeten weg.

Een zwaarbevochten punt dat in de kleedkamer niet helemaal terecht voor teleurgestelde koppies zorgde, hoe dan ook blijft PSV koploper in de competitie. Aanstaande vrijdag staat de verplaatste uitwedstrijd tegen AZ op het programma.