4-2
28 februari, 00:00
Ajax O19 logo
PSV O19 logo

Vandaag naar Amsterdam voor de eerste van de drie wedstrijden in zeven dagen. Naar de Toekomst. Het spreekwoord zegt: wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Maar Ajax heeft de Toekomst. En vorige week heb ik al geschreven dat het succes komt als je geloofd in de dingen die je doet.
    Vandaag komt dit uit. We beginnen goed en alles gaat volgens plan. Na vier minuten is een mooie bal van Dani op Philippe de oorzaak van onze voorsprong. 0-1. We willen verder dit succes uitbouwen. Na tien minuten is een aktie van Ajax genoeg en de stand is weer gelijk. Maar toch krijgen we de eerste helft nog kansjes. We kunnen, misschien moeten, de stand weer in ons voordeel ombuigen maar we doen het niet. En dan in de laatste minuut voor de rust gaan we er bij liggen na een aktie van onze tegenstander en de stand is 2 – 1 voor Ajax. Rust
    Het is muisstil in de kleedkamer. Nou rust. Niet echt. De trainer zegt even waar het op staat. Dus gaan we weer naar buiten om de draad weer op te pakken. En we pakken de draad weer op. Binnen twee minuten ligt de bal weer in ons netje. Dat was de draad van vlak voor de rust en die draad bedoelde trainer dus niet.
    Daar is het weer: succes komt als je geloofd. Vandaag geloven we niets. Ballen komen niet aan, passes zijn niet goed, lopen alleen maar achteruit, praten niet met elkaar, coachen niet. Noem maar op. En vandaag was Ajax te pakken. Zij spelen ook niet echt geweldig maar we kunnen niet imponeren. Tien minuten voor tijd is er een kleine opleving via Ryan die met een effectvolle bal de stand op 3 – 2 brengt en dan zou je geloven dat…….. maar niks ervan. We geloven het nog steeds niet. En binnen drie minuten is het verschil weer twee. Een onoplettendheid achterin en de nummer vier kan de bal zo binnen lopen.
    Een verdiende (op basis van ons vertoonde spel) nederlaag en zo wordt het gat met de top van de kampioenspoule wel erg groot. Woensdag komt AZ op bezoek en zaterdag Feyenoord. We kunnen het nog goed maken en zes punten zouden weer een beter beeld op de ranglijst betekenen. Dus mannen: GELOVEN. GELOVEN in de dingen die je doet en het succes komt.