2-6
28 februari, 00:00
Roda JC D2 logo

De D3 van PSV ging met vrees én lef het veld op. Ze waren erg gebrand om te winnen, want winnen betekende nog slechts één punt achterstand op deze koploper. De retourmatch, één van de eerste wedstrijden van het seizoen, was een debacle. We werden naar huis gestuurd met een ‘jas’ van maar liefst 5-0. Vandaar die vrees, niet geheel onterecht. Maar het lef zat ook in de benen en in de hoofden van onze jongens. Ze hadden er zin in en in principe was het mogelijk om te winnen, want Roda JC had in de competitiewedstrijden ook wat puntjes laten liggen. Bovendien is de D3 sinds het begin van de competitie gegroeid in positie- en in samenspel. De strijdlust zat er ook goed in, zeker na het gelijkspel van de laatste twee gespeelde wedstrijden.

Toch was het eerste tegendoelpunt in de vijfde minuut al een feit, een mooie uitgespeelde kans die hoog in de netten werd gejast. Onze jongens rechtten de rug en gingen vol in de aanval. Dit was de stempel die PSV in de eerste helft op de wedstrijd drukte, want het spelbeeld liet een aanvallend PSV zien en enkele, doch gevaarlijke uitbraken van Roda JC.

Er kwamen dotten van kansen. Luc (spits in plaats van de afwezige Roland) werd herhaaldelijk in scorende positie gesteld, maar stuitte meestal op de uitstekende goalie van Roda. Hij werd daarin bediend door zowel de buitenspelers als het middenveld, waarbij Jordan en Steven vooral opvielen door hun snelheid. De aanzet tot de gelijkmaker was een schitterende actie die begon bij een afgemeten lengtepass vanaf eigen helft van Cody op Steven. Deze controleerde de bal prima en gaf op het juiste moment voor op Luc. In eerste instantie blokte de keeper zijn inzet en zijn rebound ging helaas net naast. Maar de jongens roken hun kans en de hierna perfect genomen corner van Jordan werd bij de tweede paal dito binnengekopt door James. Dat was weer een actie uit het boekje.

Maar het bleef opletten, zo ook voor de verdediging. Lars blonk uit in zijn centrale rol en liet ook zijn techniek gelden door vanachter standbeen weg te schieten. Ook Armando liet zijn dynamiek zien door onder andere eerst een doorgebroken speler te blokken en de hierop volgende corner weg te koppen. De flow van PSV was niet meer te stoppen, het tweede doelpunt hing in de lucht en werd uiteindelijk verzilverd door Robin die dankbaar profiteerde van het sterke voorwerk van Jordan.

Op slag na rust kwam het antwoord van Roda JC; een vrije trap die Stan nog met zijn vingertoppen raakte. PSV gaf in eerste instantie geen krimp en zette de aanvalspogingen van de eerste helft gewoon door. Cody nam een scherpe vrije trap, waarvan de afvallende bal bij Jordan voor de voeten kwam. Deze passte snel door op Raffaël die met borstaanname en direct schot de sfeer van de eerste helft voortzette. Helaas stond de keeper zijn mannetje. Toch was er een kleine omslag gaande. Roda JC passte zorgvuldiger dan PSV, kwam daardoor meer in balbezit en meer in de aanval. Plotsklaps stond het binnen vijf minuten 2-4 door een frommelbal van Stan na een corner en een te hoge vrije trap. Kort daarna kreeg de tegenstander een terechte penalty na een handsbal en was de achterstand bijna niet meer in te halen. De jongens voetbalden tegen Roda JC en tegen zichzelf. Het spelbeeld was volledig omgedraaid. De sporadische PSV aanvallen waren wel gevaarlijk maar leidden niet meer tot een doelpunt. Tenslotte incasseerde het team ook nog de zesde tegentreffer; een schitterend doelpunt in de kruising. De laatste minuten leken de jongens zich te vermannen en zien we nog een strak genomen vrije trap van Raf die er bijna werd ingekopt door Cody. Maar het mocht niet meer baten, de scheidsrechter floot af, wij schudden onze paraplu’s droog en de jongens mochten met geheven hoofd het veld verlaten. Er was een schitterende strijd gevoerd die door Roda JC gewonnen werd. Op naar de volgende wedstrijd!