Joël Piroe
  2. Wedstrijdverslag

Het Verslag

Vandaag de thuiswedstrijd tegen Ajax op het programma. Om mee te blijven doen moeten de drie punten gepakt worden, zeker na het onnodige puntenverlies van afgelopen week tegen N.E.C.

PSV begint scherp en zet Ajax vanaf het fluitsignaal onder druk en dwingt daarmee de gasten tot het maken van fouten achterin. Daar liggen dan weer de kansen voor PSV. Het is een wedstrijd waar je elke week op hoopt, vol passie en strijd en ook nog met goed voetbal. Vlak voor rust komt de bevrijdende en verdiende openingstreffer. Uit een vrije trap van Michal kopt Joël de bal binnen: 1-0. Met die tussenstand gaan beide teams even later de rust in.

Ajax gaat na de hervatting op zoek naar de gelijkmaker, de aanvallen volgen over en weer, in rap tempo. Ajax raakt tot twee keer toe de paal, maar dichter bij een treffer komen ze niet. Ook PSV krijgt nog een aantal mogelijkheden de wedstrijd in het slot te gooien, maar het vizier staat niet meer op scherp. Na drie minuten toegevoegde tijd, maakt de scheidsrechter een einde aan de wedstrijd en kunnen we spreken van een verdiende overwinning in de kampioenspoule. De norm is gezet, dit zal elke week van het team van Geert Brusselers gevraagd worden.