Spartaan'20 JO13-1 logo

Jesper Uneken
  2. Wedstrijdverslag

Het Verslag

Vandaag de start van het tweede deel van de competitie met de amateurs van Spartaan ’20 als tegenstander van PSV O13 op De Herdgang. De uitwedstrijd in Rotterdam was voor PSV al een lastige (1-3), men was dus gewaarschuwd zijn.

Door verschillende blessures, ziektes en een doorgeschoven naar PSV O14 ziet de basis er vandaag anders uit als normaal. Daarentegen zijn Bram en Renzo overgekomen van de O12 om de O13 te versterken. Spartaan - een fysiek sterke tegenstander- krijgt de eerste mogelijkheid. Maar de spits van Spartaan schiet de bal net voorlangs het lege doel. Na iets meer dan een kwartier ziet de scheidsrechter vanaf de middenstip dat de doelman van Spartaan de bal buiten het doelgebied nog vast heeft pakt en geeft PSV een indirecte vrije trap, op de rand van de 16 meter. Maar de poging van Milan belandt in de drukte voor het doel. Na deze vrije trap herpakt PSV zich beetje bij beetje en laat zien dat het meer voetballende kwaliteiten heeft dan de gasten. Uitgespeelde kansen komen er echter niet mee voor de rust en met een 0-0 stand zoeken beide teams de kleedkamer op.

De eerste kans na rust is voor Spartaan, gevolgd door een mogelijkheid voor PSV. PSV gaat op zoek naar het doelpunt maar het blijft bij kleine kansjes. Al is de mogelijkheid voor Chahid na een scrimmage voor het doel toch wel een hele grote. Sven probeert het later nog met een schot en dan in de 50e minuut gebeurt waar Spartaan de hele wedstrijd op gehoopt had. Vanuit de omschakeling de spits bereiken in de diepte en deze werkt de bal keurig achter de kansloze Kjell: 0-1. In de blessuretijd krijgt PSV O13 dan alsnog een mogelijkheid om in ieder geval één punt aan het duel over te houden, als Jaivy naar de grond gaat. De scheidsrechter wijst resoluut naar de stip en Jesper faalt niet vanaf elf meter: 1-1. Dat betekende ook direct de eindstand.

Komend weekend komt ADO Den Haag op bezoek, voor de ploeg van Tim Wolf dé kans voor revanche. Eerder dit seizoen werd in Den Haag met 3-1 verloren, tot vandaag ook de enige competitienederlaag van de trotse koploper. De aftrap is om 11.00 uur.