3. Doelpunt

Jesse Giebels
  4. Wedstrijdverslag

Het Verslag

Beide teams hadden in de eerste tien minuten van de wedstrijd enkele mogelijkheden om te scoren. De passing was echter onnauwkeurig waardoor de mogelijkheden niet in doelpunten konden worden omgezet. De eerste serieuze kans van de wedstrijd was in de 14e minuut voor de thuisclub, maar de bal werd voorlangs geschoten. Twee minuten later kwam PSV op voorsprong. Een corner van Martijn werd slecht weggewerkt waardoor Jesse de bal hoog in het doel kon schieten: 0-1. Drie minuten later scoorde PSV wederom. Een diepe bal van Martijn werd uiteindelijk door Milan van de Riet naar Ruben gespeeld, die in de verre hoek voor de 0-2 aantekende. Ondanks deze voorsprong speelde PSV onrustig en leed te vaak onnodig balverlies. De thuisclub bleef de aanval zoeken en dat leverde in de 26e minuut de aansluitingstreffer op 1-2. PEC Zwolle probeerde voor rust nog de gelijkmaker te maken, maar het was PSV dat nog twee goede mogelijkheden kreeg die beiden niet werden benut. Met een 1-2 stand gingen de teams de rust in.

Vanaf de aftrap in de tweede helft ging PEC Zwolle in de aanval. PSV werd onder druk gezet maar echte kansen kon de thuisclub niet creëren. De beste kans was in de 44e minuut voor PSV en deze kans werd direct benut. Een diepe bal van Martijn werd door Ruben breed gelegd waardoor Milan van de Riet simpel kon inschieten: 1-3. Drie minuten later gaf de scheidsrechter ten onrechte voordeel aan de thuisclub. Hierdoor kwam PSV in balbezit en kon op identieke wijze als de 1-3 de 1-4 aantekenen. Naarmate de wedstrijd vorderde, verdween het geloof bij PEC Zwolle. De beste mogelijkheden waren in de laatste fase van de wedstrijd nog voor PSV, maar er werd niet meer gescoord. Effectiviteit was deze zaterdag het toverwoord  voor PSV O14.

Jules Janssen (36’ Kevin Gadellaa), Joep van den Berk (36’ D’Leanu Arts), Cel Teunen, Nawaaz Landfeld, Jesse Giebels (47’ Deveron Fonville), Mylian Jimenez (50’ Nassim Achenteh), Ruben van Bommel (50’ Milan Vossen), Dyon Dorenbosch, Milan van de Riet, Martijn Zuijderwijk, Gioele Nicolaas (36’ Mohamed Nassoh).