0-0
28 januari, 00:00
PSV A1 logo
Ajax A1 logo

Een topaffiche vanavond op de Herdgang. PSV tegen nummer 2 AJAX. De top van Nederland van de jeugdopleidingen spelen vanavond hun competitiewedstrijd met als inzet de eerste plaats in de rangschikking. Uit deze wedstrijd blijkt dat bij beide teams het kampioenschap niet het ultieme doel is. De eerste plek is mooi maar het hoofddoel ligt bij de ontwikkeling van de spelers en het team.
    De wedstrijd wordt in een hoog tempo gespeeld en vooral in de eerste helft is AJAX de iets betere ploeg van de twee. PSV krijgt geen kans om het de doelman van de Amsterdammers echt moeilijk te maken. De rust gaat dan ook in met een 0 - 0 stand.
    Het talrijke publiek kan zich nu gaan warmen aan de warme koffie en chocomel.
    Na de rust pakt PSV de draad goed op en we zetten AJAX onder druk. Nu komen er ook kansen. Ryan is twee keer (waarvan eenmaal op de paal) dicht bij een doelpunt en ook Olivier heeft de 1 - 0 op zijn schoen maar hij schiet in zeer kansrijke positie jammer genoeg net naast. Dat Ajax ons ook wil helpen blijkt wel uit een terugspeelbal die door hun keeper net voor de lijn tot corner kan worden verwerkt.
    Wel moeten we zeggen dat Ajax ook de kans op een voorsprong krijgt maar de scheids legt de bal ondanks de Amsterdamse protesten niet op de stip. Jammer genoeg komt de speler van AJAX bij zijn val wat ongelukkig terecht en naar later in het ziekenhuis blijkt heeft hij zijn pols hierbij gebroken. Vanuit hier beterschap gewenst.
    De stand wordt niet meer gewijzigd en zo is de beginstand ook de eindstand. 0 - 0. Het publiek heeft genoten van een spannende en op hoog niveau gespeelde wedstrijd op een helaas dramatisch slecht veld.
    Jammer genoeg hebben we aan twee topwedstrijden in vier dagen maar een punt overgehouden. Er zat meer in maar de prioriteit ligt bij opleiding zoals gezegd.
    Dus gaan we gewoon lekker door op de ingeslagen weg. Aanstaande zaterdag staat de bekerwedstrijd (die we moeten verdedigen na de winst daarvan vorig seizoen) tegen FC Utrecht op het programma om daarna in het weekend te vertrekken naar Italiƫ voor een groot toernooi met goede tegenstanders om ons niveau weer hoger te brengen. Oke mannen veel succes zaterdag en in Italiƫ.