28 januari, 00:00
Feyenoord/Excelsior A1 logo
PSV A1 logo

Feyenoord A1 te sterk voor PSV.
    Ondanks het feit dat PSV in de 21e minuut op voorsprong kwam tegen Feyenoord bleven de punten toch in Rotterdam.
    Het verschil in sterkte was duidelijk. Mede omdat Feyenoord A1 een gemiddeld wat oudere ploeg heeft en PSV er voor heeft gekozen een ploeg samen te stellen uit B spelers en voor het merendeel eerste jaar A1 spelers. Leeftijd en ervaring (enkele spelers traden vorige week nog op bij het eerste elftal) worden dan doorslaggevend.
    Zoals gezegd kwam PSV op voorsprong na een uitval over links. Eerste werd de voorgegeven bal nog geblokt door de verdediging van Feyenoord, maar Elvio van Overbeek schoot de terugkomende bal feilloos in.
    Lang kon er niet worden genoten van de voorsprong want Feyenoord kwam al vijf minuten later met de gelijkmaker en nog voor de rust werd het 2-1. Tegen beide doelpunten was niets in te brengen.
    Ook na de rust bleek Feyenoord de betere ploeg en het was onvermijdelijk dat de Rotterdammers nog een keer scoorden.
    Eric Verstappen speelde een uitstekende wedstrijd. Een kroon op zijn prestatie was de strafschop die hij stopte in het laatste deel van de wedstrijd.