FC Twente JO13-1 logo

Eus Waayers
  2. Wedstrijdverslag

Minimale zege PSV O13 op Twente

Voor de tweede keer in een week heeft PSV O13 een overwinning geboekt op FC Twente. Na 60 minuten stond uiteindelijk de stand 0-1 op het scorebord. Hoewel de zege verdiend was, kwam hij ietwat gelukkig tot stand.

PSV begon sterk aan de wedstrijd en kreeg al binnen vijf minuten een grote kans op de 0-1. Na een prachtige actie werd Samuel Gomez binnen het zestienmetergebied ten val gebracht, wat hem een strafschop opleverde. Eus Waayers had zijn vizier echter nog niet op scherp staan en zag zijn penalty gestopt worden door de Twente-doelman. De jonge Eindhovenaren bleven met goed positiespel het overwicht houden, maar halverwege de eerste helft kantelde de wedstrijd. Twente kon zich beter onder de druk uitvoetballen, waardoor het een aantal keren dreigend kon worden via de flanken. Tot grote kansen resulteerde dit echter niet. Omdat in deze fase ook PSV niets meer kon creëren, zochten beide teams doelpuntloos de kleedkamers op.

Vijf minuten na rust kwam PSV dan toch op voorsprong. Wessel Kuhn ontving de bal op 20 meter buiten het strafschopgebied en schoot van grote afstand op doel. Zijn poging raakte echter het hoofd van Eus, waardoor de keeper van Twente op het verkeerde been stond en de bal bij de tweede paal binnen plofte: 0-1. Na deze goal ging Twente op zoek naar de gelijkmaker, maar de Eindhovense defensie hield eenvoudig stand. Sterker nog, PSV creëerde zelf nog de grootste kansen om de score te verdubbelen. Robin van Duiven en Samuel misten echter allebei oog-in-oog met de doelman en Raf van de Riet zag zijn goal afgekeurd worden wegens buitenspel.

Omdat PSV verder niet meer in de problemen kwam, gingen de drie punten uiteindelijk mee naar Brabant. Volgende week volgt opnieuw een uitwedstrijd voor de ploeg, als het op bezoek gaat bij Spartaan’20.