4-3
27 oktober, 00:00
PSV C2 logo
Sparta Rotterdam O.14 logo

Deze week stond de wedstrijd tegen Sparta op het programma. Een topwedstrijd omdat beide teams, op 1 gelijkspel na, al hun wedstrijden had gewonnen. Inzet was dus de eerste plaats.

De wedstrijd was voorzien van weerstand, spanning, kansen, doelpunten en een heel interessant scoreverloop. Zeker de eerste minuten gebeurde er van alles. Een fout in onze opbouw werd na 1 min genadeloos afgestraft door Sparta. Na 6 min was het alweer 2-1 voor PSV. Robin Schoonbrood die een vrije trap fantastisch in de bovenhoek krulde en Yasin Aalillou die een mooi opgezette aanval binnentikte, waren de doelpuntenmakers. Helaas werden we gelijk dáarna verrast door een lange bal van Sparta op hun snelle linksbuiten die de spits een niet te missen kans voorschotelde. 10 minuten gespeeld en een 2-2 op het scorebord. Na deze openingsfase was het PSV die vijf 100% kansen kreeg. Keeper, paal, lat en wat mindere scherpte van onze spelers voorkwamen dat Sparta op achterstand kwam. Ruststand 2-2.
    Na rust was er maar 1 team die voor de winst speelde en dat was PSV. Sparta beperkte zich tot verdedigen op eigen helft en hoopte op een snelle counter. PSV speelde een goede tweede helft maar was niet in staat om in de laatste fase de scherpte en het overzicht te behouden om van kansen doelpunten te maken. Totdat James Fofana besloot om mee op te komen en de bal met een curve in de bovenhoek te schieten. 3-2 en wedstrijd gespeeld zou je denken. Een spaarzame counter van de Spartanen, werd door door de spits prima afgerond waardoor PSV weer op zoek moest naar de winst. En dat gebeurde ook nadat wederom Robin Schoonbrood mocht aanleggen voor een vrije trap. Deze keer koos hij voor de andere bovenhoek en liet de keeper van Sparta kansloos. Duidelijk hier is dat individueel trainen loont!!!
    PSV speelde de wedstrijd rustig uit en wist uiteindelijk de 3 punten in Eindhoven te houden, wat overigens meer dan verdiend was.

Vonk (Lekens), Daverveld (Bosma), Fofana, Obispo, van Breemen (Dickens), Wallenburg, Schoonbrood, Lonwijk, Catic, Gakpo, Aalillou