2-0
27 oktober, 00:00
PSV A1 logo
RJO / HE sc Heerenveen A1 logo

Na de trip naar Lissabon met een zomerse temperatuur en een oosterse moesson regenbui is vandaag Heerenveen de tegenstander en dat gaat samen met een winterse sneeuwbui. Heerenveen heeft de punten nodig en voor hen is het de derde wedstrijd in een week tijd. Voor ons ook dus daarin staan we gelijk. We beginnen goed en de eerste kansen komen dan ook maar dan komt ons manco aan het licht. We scoren moeilijk. Diverse kansen worden niet verzilverd en zo gaan we de rust in met een 0 – 0 stand. Heerenveen zet hier fysiek spel tegenover en dat levert af en toe wat frustraties op. Na de rust pakken we het spel weer op en weer zijn we de bovenliggende partij. Maar alleen nog geen doelpunten. Met nog een klein kwartier te gaan krijgt Heerenveen een paar goede mogelijkheden maar ook zij hebben moeite met scoren. En zo zie je dat je een wedstrijd die je een wedstrijd die je gewoon moet winnen zo maar kan verliezen. We laten ons echter niet gek maken en in de laatste vijf minuten is het eerst Burak die op rechts doorgaat en een goede voorzet geeft die door Alexander werkelijk schitterend, puur op techniek, wordt aangenomen en, zoals alleen Messi dit kan, met de binnenkant voet wordt binnen geschoten. 1 – 0. We gaan door want het zal toch niet gebeuren dat we nog tegen een counter aan lopen en de punten moeten delen. Drie minuten later is het Moussa die een goede wedstrijd bekroond met een mooie voorzet en Albian komt goed naar de eerste paal en schiet als een echte spits de bevrijdende 2 – 0 tegen het net. De buit is binnen. Na de goede wedstrijd van woensdag, met een minder resultaat, vandaag weer een goede pot met wel drie punten.
    Mannen tot volgende week tegen NAC en dan weer op naar de drie punten, zodat we dan op 12 ptn uit vier wedstrijden kunnen komen, en de top nog steeds in zicht blijft.