1-2
27 oktober, 00:00
NEC D4 logo

Het was de wedstrijd van het weerzien van oude teamgenoten. Zo speelde Mees Linders tegen Jorg Verhoeven wat z´n maatje bij UDI in Uden is geweest. Jasper Nuininga en Tom Titarsolej speelden tegen Santino Vitale en Kenneth Paal waar ze samen bij ESA in Arnhem successen kenden. Trainer Rudy moest wat aanpassingen verrichten omdat Gokhan Kardes niet fit genoeg was om te spelen (hamstringblessure), Mees en Maarten waren ziek geweest. Van het begin af aan werd van beide kanten met veel inzet gestreden, maar dat leidde niet tot echte kansen. Halverwege de eerste helft werd een hoekschop door Maarten Peijnenburg onberispelijk binnengekopt. De "hoekschop-tegen" situaties was ook duidelijk de achilleshiel van NEC; bij een volgende hoekschop was het bijna weer raak voor PSV en werd de bal maar rakelings naast gekopt. Ook was er nog de pech dat een vrije trap vanaf de rand zestien meter via de binnekant paal over de doellijn rolde en via de andere paal uiteindelijk door de NEC keeper onschadelijk werd gemaakt. NEC stelde hier wel degelijk ook wat kansen tegenover; o.a na een mooie pass vanaf het middenveld werd de inzet van de NEC spits onschadelijk gemaakt door een sterk keepende Yanick van Osch. Ook een tweede poging werd door hem geneutraliseerd door "goed mee te voetballen" , de spits uit te kappen en de bal weer rustig in het spel te brengen…

In de tweede helft na weer wat omzettingen veranderde eigenlijk weinig aan het beeld. Twee hardwerkende ploegen welke niet in staat waren echte kansen te creëren. Saillant detail was dat Tom en Kenneth Paal (NEC), na de rust ingebracht, nu als tegenstanders tegenover elkaar stonden... Een misverstand in de NEC defensie, waar Vincent Heilmann als de kippen bij was en van profiteerde, leidde tot de 0-2.NEC had de pech dat bij één van de vrije trappen de lat een treffer in de weg stond Vlak voor tijd werd een vrije trap op de punt van de "16" echter nog wel door NEC verzilverd : 1-2. De spits van NEC had zich nog onsterfelijk kunnen maken door met een fraaie zgn. "Fallrückzieher" te scoren, echter was zijn schot te krachteloos.