0-3
27 september, 00:00
Sparta Rotterdam O15 logo

Dit weekend trad de onder 15 van PSV aan tegen Sparta Rotterdam. Aangezien het pas de 4e speelronde is, was het opvallend dat PSV na deze ronde al alle Rotterdamse ploegen getroffen had. Want in de eerste ronde was Excelsior de tegenstander (5-0 overwinning). En Feyenoord moest in de 2e ronde zijn meerdere erkennen in PSV (0-2 in Rotterdam). Zou PSV de ongeslagen reeks kunnen voortzetten én ook nu een Rotterdamse treffer kunnen voorkomen? Een overwinning bij Sparta zou in ieder geval zeer welkom zijn om niet nu al op een verre achterstand gezet te worden op de ranglijst. Belangrijk voor plaatsing voor de voorjaarseredivisie waar alleen de beste nrs 4 van deze competitie naar toe gaan. De resterende 8 ploegen gaan spelen in de Eerste divisie.

Door blessures (Gregory Kuisch en Yasin Aalillou) en schorsing (Abou Kone) was PSV niet op volle oorlogssterkte. Kansen dus voor anderen om op te staan en hun kwaliteiten te tonen.

Na een vlak begin van de wedstrijd was de eerste kans voor Sekou Sidibe in de 10e minuut toen hij door Tijn Daverveld de diepte in werd gesteld. Zijn schot ging echter naast. Omdat PSV steeds beter er voetballend uit kon komen, kreeg het in de loop van de eerste helft een paar kansjes. Een vrije trap van Davy van den Berg ging net over het hoofd van Tijn Daverveld en ook Arne Bens zag zijn schot op rand 16 half gekraakt worden.

Sparta kon hier één grote kans tegenover zetten toen in de 26e minuut een Spartaan een voorzet van de zijkant net naast trapte. Twee minuten later was het wel raak aan de overkant. Na een overtreding halverwege de Sparta helft op Sekou Sidibe, posteerde Davy zich achter de bal. Hij sneed de bal heerlijk aan en legde hem perfect op het hoofd van Tijn Daverveld die de uitkomende keeper wist te verschalken: 0-1.

Vlak voor rust kreeg de Eindhovense ploeg de uitgelezen kans om de score te verdubbelen. Bij een diepe bal liepen de rechtsachter en keeper elkaar in de weg waardoor Arne Bens de bal op kon pikken. Helaas kwam hij niet tot scoren omdat de Sparta doelman razendsnel terug in het doel wist te komen.

Omdat keeper Lucas Derks in de laatste minuut redding bracht op een Sparta inzet gingen beide ploegen rusten met een 0-1 stand.

In de tweede helft startte Sparta fel en kreeg het wat kleine mogelijkheden. Met name via de razendsnelle spits was het dreigend. Lucas pareerde ook knap een goed ingeschoten vrije trap in deze beginfase en bracht goed redding toen de spits wederom dreigend werd.

Na een kwartier nam PSV het initiatief weer wat over. Sem van de Broek kreeg een vrije schietkans nadat hij door Benjamin Kailie vrijgespeeld was. In de 48e minuut kreeg PSV een mooie kans toen het op zo'n 18 meter een vrije trap kreeg. De trap van Joep Hakkens draaide richting de linkerkruising, maar de Sparta doelman kon nog net zijn vingertoppen tegen de bal krijgen. Via de lat belandde de bal in de kluts, maar Vince Colpaert zag zijn kopballetje voorlangs gaan.

Twaalf minuten voor tijd leek PSV het duel in het slot te gooien. Arne Bens stuurde de ingevallen Joop Daniels weg, maar tot ontzetting van PSV werd hij afgevlagd en afgefloten voor buitenspel. Een minuut later was er dan toch gerechtigheid. Een verre trap van keeper Lucas Derks belandde bij de vlugge Sekou die slim profiteerde van miscommunicatie in de Sparta achterhoede en eenvoudig de 0-2 scoorde.

Met deze treffer was het duel gespeeld. PSV kreeg het vertrouwen en bij Sparta was het geloof in een goed resultaat verdwenen. In de slotfase bracht de Eindhovense equipe de 0-3 nog op het bord. Joop Daniels leek op de rand van de zestien meter de bal te verspelen, maar door snel terug te vechten heroverde hij de bal weer. En daar bleef het niet bij! Want hij frommelde en wurmde zich door een half Sparta elftal om uiteindelijk vrij voor de keeper simpel de 0-3 binnen te schuiven.

Zo won PSV ook de derde wedstrijd tegen een Rotterdamse tegenstander. En wederom hield het achterin de nul. Misschien moeten we de KNVB verzoeken om meer ploegen uit Rotterdam in de competitie in te delen.... Op basis van 70 minuten een terechte overwinning van PSV dat zich knap herstelde van de nederlaag vorige week.

Lucas Derks; Benjamin Kailie, Tijn Daverveld, Koen Oostenbrink, Bryan van Hove; Vince Colpaert (53' Evert Linthorst), Joep Hakkens, Davy van den Berg; Sekou Sidibe, Sem van de Broek (49' Joop Daniels), Arne Bens.