3-1
27 september, 00:00
PSV O19 logo
Heerenveen O19 logo

Een zware week met wedstrijden tegen Feyenoord, AZ en Heerenveen binnen acht dagen. Vandaag Heerenveen en de teller staat nog op nul punten in deze week, dus we weten wat ons te doen staat. Op een mooie nazomerdag krijgen de toeschouwers een leuke wedstrijd te zien met een hoog tempo en met doelpunten op de koop toe. Na afloop (en daar zal Heerenveen het niet mee eens zijn) is de overwinning terecht voor PSV. De wedstrijd kent een hoog tempo en enige kansen en voor beide partijen. Voor de rust worden deze kansen niet benut. We gaan rusten met 0 – 0.
    Na de rust komen er meer kansen en ook Heerenveen weet de weg naar onze doelman te vinden. De IJslandse nr 10 weet een paar keer door onze linies te slalommen maar gelukkig weet hij de verdiende beloning van zijn slalom niet te verzilveren. Na bijna een uur spelen weet steven met een mooie dieptepass Boris te vinden en deze weet beheerst de bal tegen het net te knallen. 1 – 0. Lang kunnen we niet genieten want binnen vijf minuten weet Heerenveen uit een vrije trap de stand gelijk te trekken. We moeten dus weer opnieuw beginnen. En dat doen we dan ook. Ryan heeft een ingeving en weet na een mooie solo de bal in het doel te plaatsen. Nu moet Heerenveen wel uit de schulp kruipen en komt er voor ons dus ruimte op het veld.
    We profiteren daarvan en in de zeventigste minuut is het weer Ryan die aan een solo begint en nu met hulp van de Heerenveen verdediger (die het laatste tikje geeft) tilt hij de stand naar 3 – 1. Heerenveen geeft zich nog niet gewonnen maar we weten deze stand tot aan het eind vast te houden. Een zware week en drie keer een 3 – 1 eindstand. Jammer genoeg maar drie punten over deze drie wedstrijden maar we blijven meedraaien voor de eerste acht plaatsen voor de winterstop. Volgende week naar Amsterdam en dan kunnen we weer aan de bak. Maar vooruit als jeugd hebben we de toekomst en dus op naar de Toekomst.