9-0
27 september, 00:00
PSV O12 logo
MVV O12 logo

Zou vandaag de stijgende lijn die ingezet is na de wedstrijd tegen Helmond Sport doorgezet worden door PSV O-12. Tijdens de w-up was duidelijk dat de focus al een stuk beter was als vorige week. Aangezien de w-up meestal gelijk is aan de start van de wedstrijd is dit dus veelbelovend. Helaas kan Milan vandaag niet mee doen door een enkelblessure, en is er 1 speler nog niet helemaal fit vanwege een schoolkamp wat te horen aan het stemgeluid behoorlijk zwaar is geweest.
    Meteen vanaf de aftrap laat PSV zien dat er vandaag niets te halen is voor de gasten uit Maastricht, er wordt meteen geprobeerd om druk te zetten op de verdedigers van MVV, en met enige regelmaat is er zeer goed combinatievoetbal zichtbaar.
    In de 6e minuut krijgt PSV een vrije trap op ongeveer 20 meter voor het doel van MVV, iedereen verwacht een voorzet van Mylian en staat klaar om de bal in te koppen, behalve diegene die Mylian kennen die verwachten een schot op doel, met uiterste precisie weet Mylian dan ook de bal over de keeper heen te krijgen en valt de bal met een mooie boog net onder de lat het doel in. 1-0
    3 Minuten later is het Martijn die koelbloedig de bal binnen schiet na een zeer mooie aanval over verschillende schijven, en door Dylan perfect voorgegeven. 2-0
    In de 24 minuut is het Deveron die op avontuur gaat langs de zijlijn, op volle snelheid geeft hij een perfecte voorzet af op Dylan die de bal kruislings in de verre hoek binnen schiet.
    In de laatste minuut van de 1e helft krijgt PSV weer een vrije trap op een meter of 20 voor het doel, en natuurlijk is het weer Mylian die achter de bal gaat staan, deze keer niet hoog door de lucht maar valt de bal al eerder naar beneden, mischien dat de bal daarna nog ergens onderweg een beetje aangeraakt is, maar volgens Mylian zeer zeker niet. Maar zo is de ruststand 4-0 voor PSV.
    De 1e helft heeft PSV goed voetbal laten zien, nu is het dus hun taak om zo de wedstrijd uit te spelen, uit ervaring weten we dat het in de 2e helft ook weer helemaal om kan slaan. Trainer Kevin zorgt dat in de rust de puntjes nog even op de i worden gezet, en vraagt nog meer aandacht van de spelers voor de kleine details.
    In de 32 minuut staat de 5-0 al op het scorebord. Vanuit het drukke centrum weet Tim de ruimte aan de zijkant te vinden, Mylian ziet dat er aan de andere zijde van het veld Joey goed naar binnen gekomen is en speelt de bal dan ook naar Joey , deze weet perfect de bal in de verre hoek over de keeper naar binnen te krijgen 5-0.
    Enkel minuten laten is er weer een hele mooie aanval via verschillende spelers, jammer dat deze aanval niet beloond wordt met een doelpunt door Dylan maar in het zijnet beland.
    In de 39 minuut dan wel weer een doelpunt, een voorzet van Martijn die Joep net niet helemaal goed op zijn hoofd krijgt, maar wel net voldoende om de bal bij Mylian te krijgen deze pakt de bal uit de lucht in 1 keer op zijn schoen en is onhoudbaar voor de keeper van MVV. 6-0
    2 Minuten later voor vele een onduidelijke penalty, maar wel gegeven door de goed leidende scheidsrechter, niemand die commentaar gaf dus de penalty zal wel terecht zijn. Mylian is trefzeker vandaag dus ook deze penalty gaat er netjes in. 7-0.
    In de 47 minuut krijgt Joris de bal tegen de lat, en is het Mylian die goed oplet en de bal beheerst binnen tikt, volgens de grensrechter van MVV duidelijk buitenspel, maar het was niet Mylian die buitenspel stond maar een speler aan de zijkant van het veld die dus duidelijk niet mee deed aan het spel. 8-0
    In de laatste speelminuut is het Mats die een hele mooie dieptepass geeft op Joey die heel beherst de bal binnen schiet. 9-0
    Een duidelijke en overtuigende overwinning dus voor PSV, vandaag hebben ze laten zien dat ze het ook een hele wedstrijd kunnen laten zien. Geen 1 kans weggegeven. Feyenoord was vandaag vrij, dus gaat PSV als koploper volgende week zaterdag op bezoek in Rotterdam. Dat zal niet zo makkelijk gaan als vandaag, maar als de spelers iets meer durf en lef tonen moeten er ook in Rotterdam 3 punten te halen zijn. Dat ze goed kunnen voetballen hebben ze vandaag duidelijk laten zien. De wedstrijd is al om 10 uur s’morgens maar zeker de moeite waard om af te reizen naar Rotterdam voor onze supporters, en positieve steun kunnen ze goed gebruiken.