0-2
27 augustus, 00:00
AZ C1 logo
PSV C1 logo

Na een paar oefenwedstrijden gespeeld te hebben waarin het team van trainers Edwin de Wijs en Joonas Kolkka ongeslagen bleef, stond vandaag de wedstrijd om de Supercup op het programma. Op het terrein van vv De Meern trad de Eindhovense bekerwinnaar aan tegen kampioen AZ.

De beginfase was voor PSV, waarbij het merendeel van het balbezit voor de Eindhovense equipe was. Zonder echter tot kansen te komen. Het was AZ dat voor het eerste wapenfeit zorgde via een afstandsschot. Dat keeper Arne Lekens makkelijk onschadelijk maakte overigens. PSV was slordig in de eindfase en verzuimde om een aantal mogelijkheden te verzilveren. Toch kwam PSV op voorsprong. Randje van het doelgebied werd Cody Gakpo ten val gebracht. Justin Lonwijk posteerde zich in de 11e minuut achter de bal en krulde deze vervolgens prachtig in de linker benedenhoek: 0-1. Omdat de voorwaartsen een aantal keer op het randje van buitenspel liepen, en (onterecht?) teruggefloten werden, bleef het bij dat ene doelpunt in de eerste helft.

Na rust zette AZ hoger druk. En mede door slordig spel van PSV had de Alkmaarse ploeg het meeste balbezit in de beginfase. Maar net als in de eerste helft, kon de ploeg geen echte kansen creeëren. Naarmate de tweede helft vorderde, nam PSV het initiatief weer over. Door een schitterende steekpass van Gaetan Bosiers werd in de 55e minuut Amar Catiç vrij voor de Alkmaarse goalie gezet. Hij omspeelde de doelman eenvoudig en schoof de bal simpel binnen: 0-2.

PSV kreeg na deze treffer nog wat mogelijkheden om de score verder uit te bouwen. Dat gebeurde niet. En omdat AZ ook niet meer tot scoren kwam, won PSV de Supercup. Gezien de kansenverhouding een terechte overwinning.

Arne Lekens; James Fofana (61' Tijn Daverveld), Jordan Teze, Armando Obispo, Ruud van Breemen (59' Lars Dickens); Robin Schoonbrood, Baggio Wallenburg (44' Gaetan Bosiers), Justin Lonwijk; Amar Catiç, Cody Gakpo, Leandro Fernandes (35' Yasin Aalillou).