PSV D1 - VVV/Helmond Sport D1

 1. zaterdag 27 augustus 00:00

  De Uitslag


 2. Na een oefenpartijtje in België ( OH Leuven, 0-10 winst) en een mega toernooi in Zuid Korea ( 2° plaats) was het nu uitkijken hoe onze mannen van de D1 (na het verteren van een joekel van een jet lag) het er sportief vanaf brachten in het eigen oefencomplex van de Herdgang.
  Tegenpartij was VVV uit Venlo, met enkele bekende koppies erbij. Lars Joosten (Joost voor de vrienden) en Bjorn Bastiaans alias Buskruit Bjorn hadden de noppen van de voetbalschoenen nog een extra draai gegeven en hoopten stiekem om PSV te komen kloppen in eigen huis. En... ze lukten bijna in hun opzet.
  Bij een hoge vrije trap van VVV komt Arne tussen, bokst de bal weg, maar helaas niet ver genoeg, de bal valt in de voeten van de snelle en goedwerkende spits, en die knalde zonder aarzelen binnen. 0-1. Even schrikken? De supporters van PSV misschien, maar de jongens waren niet echt onder de indruk.
  Een hoekschop van VVV blijft dan in de zestien hangen en wordt nog net weggeknald. De bal komt bij Robin en die lanceert Cody.
  De tackle van Lars Joosten is goed, maar net niet goed genoeg. Cody blijft in het bezit van de bal en lobt heerlijk over de bezoekende doelman. 1-1.
  Vanaf dan neemt PSV het heft in handen.
  Uit een knappe combinatie van James, Cody en Justin valt het tweede doelpunt, maar wordt afgekeurd wegens buitenspel.
  Cody en Ruud proberen dan met een knal vanuit de tweede lijn maar net iets te zacht.
  De lange Rush van Jordan door de as van het veld wordt gestopt net voor de zestien. Mooie inspanning.
  Op een prima voorzet van James tikt Cody de bal nog net over doel. Kansjes, maar geen kansen.

  De ruststand (1-1) is een prima weergave van twee ploegen die mekaar tot dan in evenwicht houden.

  Na de rust een beter PSV en een minder goed VVV. De bezoekers komen nog nauwelijks over de middenlijn.
  Direct na de rust een prachtige pass van Ruud tot bij James, zijn eerste schot wordt nog geweerd door de doelman, en na pogingen van Cody en Justin komt de bal opnieuw bij James, en nu knalt hij wel raak. 2-1.
  Op een schot van Cody pakt de VVV doelman knap. Op een nieuwe kans ( voorzet Ruud ) van Cody is het wel raak. Maar weer buitenspel.
  Wanneer Justin een pass op de milimeter nauwkeurig aan Cody geeft gaat hij in één beweging voorbij de doelman en schiet vanuit een zeer scherpe hoek toch nog raak. 3-1.
  Een hoekschop van Huseyin wordt door Jordan nog net voorlangs gekopt. Werkmier Baggio op het midden is ook weer bezig aan een knappe partij, recupereert weer ballen als een volwaardige Van Bommel. Maar ondertussen is het nog maar 3-1. Bij een zoveelste hoekschop van Steven Bosma wordt de doelman van VVV nog enkele keer op de korrel genomen maar op de kopbal van Steven heeft hij geen verhaal. Maar... weer buitenspel blijkbaar. (het derde afgekeurde doelpunt).
  En wat VVV ook probeerde, achteraan stond alles dicht, er was geen doorkomen aan.
  Eén van de laatste wapenfeiten van de thuisploeg kan ook tellen. Randje buitenspel Cody, Ruud volgt goed mee en wordt daarvoor beloond door Cody met een assist.
  Ruud neemt het geschenk in dank aan en tikt de 4-1 binnen.
  Boeken dicht voor VVV en PSV een stapje korter bij de beker.

  Eindstand PSV D1 - VVV venlo 4-1.

  Verslag met dank aan Joel Lekens