3. Doelpunt

Mohamed Nassoh
  4. Wedstrijdverslag

Het verslag

In de tweede minuut van de wedstrijd kwam PSV al op voorsprong. In eerste instantie werd een schot van Milan van de Riet nog gekeerd door de keeper van Feyenoord, maar in de rebound schoot Joep van den Berk de 1-0 binnen. Het was vanaf het begin een open wedstrijd waarin beide teams kansen kregen. In de achtste minuut waren de bezoekers dicht bij de gelijkmaker. Een vrije trap van Feyenoord werd van richting veranderd maar de alert keepende Kevin Gadellaa pareerde de inzet. Eén minuut later wist PSV wederom te scoren. Dyon Dorenbosch speelde de bal op Joep van den Berk en zijn voorzet werd door Milan van de Riet ingetikt, 2-0. Direct na dit doelpunt kwam Feyenoord tot scoren. Een speler van Feyenoord liep vanaf de rechterkant het strafschopgebied binnen en schoot de bal in de verre hoek, 2-1. Eén minuut later bracht PSV de marge weer op twee doelpunten. Een mooie steekbal van Mohamed Nassoh bracht Dyon Dorenbosch in scoringspositie. Zijn schot werd gekeerd door de Feyenoord-goalie maar Milan van de Riet schoot in de rebound de 3-1 binnen. De wedstrijd was 12 minuten onderweg en er waren al vier doelpunten gevallen. Beide teams gingen ook daarna op zoek naar een doelpunt en kregen diverse mogelijkheden om te scoren. Het was echter Feyenoord dat in de 26e de aansluitingstreffer scoorde. Een steekbal door de verdediging van PSV, zette een Feyenoord-speler voor de keeper. Hij schoot de bal in de verre hoek binnen, 3-2. Dit was ook de ruststand.

Ook in het begin van de tweede helft creëerden beide teams diverse mogelijkheden. PSV maakte enkele keren op het laatste moment de verkeerde keuze waardoor zij niet tot scoren konden komen. Bij Feyenoord stond het vizier niet op scherp of Jules Janssen was een sta in de weg. In de 57e wist PSV de gekregen mogelijkheid wel goed uit te spelen. Cel Teunen onderschepte de bal en stak het middenveld over. Hij speelde daarna de bal op Milan van de Riet die met een lob de bal over de Feyenoord-keeper speelde, 4-2. Hiermee was de wedstrijd gespeeld. Mede door de hitte hadden beide teams hun energie verspeeld. PSV wist vijf minuten voor tijd nog te scoren. Mohamed Nassoh kreeg op het middenveld de bal. Hij dribbelde tot het strafschopgebied en schoot de bal binnen. Hiermee zette hij de eindstand van 5-2 op het scorebord. Met deze ruime overwinning sloot PSV de competitie van het seizoen 2016-2017 af.

Opstelling: Kevin Gadellaa (33’Jules Janssen), D’Leanu Arts (36’ Milan Vossen), Cel Teunen, Nawaaz Landfeld, Jesse Giebels, Nassim Achenteh (39’ Mylian Jimenez), Joep van den Berk (66’ Ruben de Mol), Mohamed Nassoh (36’ Martijn Zuijderwijk), Milan van de Riet, Dyon Dorenbosch, Deveron Fonville.