0-5
27 april, 00:00
UNA / Brinvast D1 logo
PSV D2 logo

UNA speelde vooral bij aanvang van de wedstrijd zeer compact. UNA zette in de beginfase veel druk naar voren maar PSV wist dat voetballend op te lossen. In de 5e minuut was het Yorbe die zichzelf goed vrij speelde maar hij werd op het laatste moment op de rand van het strafschopgebied aangetikt. De vrije trap werd net overgeschoten. Na 10 minuten in de eerste helft kwam UNA iets beter in de wedstrijd. Dit leverde UNA enkele mogelijkheden op maar echt gevaarlijk werd het niet. In de 19e minuut was het wederom Yorbe die net buiten het strafschopgebied onderuit werd gehaald. De vrije trap werd snel en kort genomen. Vanaf 20 meter schoot Stijn de bal via de onderkant van de lat in het doel, 0-1. PSV hield het overwicht en in de laatste drie minuten van de eerste helft kreeg PSV nog twee kansen. De eerste kans werd niet benut omdat de bal zwak werd ingeschoten. De tweede kans werd door een speler van UNA van de doellijn gehaald. PSV ging dan ook met een voorsprong van 0-1 de rust in.

PSV begon de tweede helft voortvarend. In de 33e minuut werd een schot tegen de keeper van UNA geschoten. In de 39e minuut werd de score verdubbeld. Goed doorzetten van Yorbe leverde hem de bal op. Via een snelle combinatie met Thijs bracht Yorbe de bal voor het doel. Mathijs liet deze kans niet onbenut en schoot de 0-2 binnen. Dit was de honderdste goal van PSV in deze competitie. Een knappe prestatie op zich. UNA bleef proberen PSV onder druk te zetten. Dit leverde in de 46e minuut een behoorlijke kans voor UNA op. Een afstandsschot werd door Victor gekeerd. De rebound werd door een UNA-speler overgeschoten. Enkele minuten later was het echter wederom PSV die scoorde. Quinn zette goed door aan de rechterkant van het veld en speelde de bal naar Mathijs. Mathijs scoorde vanaf de rand van het strafschopgebied met een schitterende boogbal in de verre hoek, 0-3. Hiermee was de wedstrijd gespeeld. In de laatste 10 minuten scoorde PSV nog twee keer uit een corner. In de 52e minuut werd een corner van Dani door de keeper van UNA gekeerd. De bal kwam voor de voeten van Beslan die van dichtbij de 0-4 aantekende. Drie minuten later werd een corner door wederom Dani bij de tweede paal door Abou ingekopt, 0-5.

PSV heeft wederom een verdiende en gedegen overwinning geboekt. Volgende week de laatste competitiewedstrijd tegen Geldrop/Houta Bouw.

Camps, Vos (Sambo), Kreekels (Van Dijk), Kone, Sambo (Koolen), Van der Put (Timan), Van Dijk (Chirino), Bel, Timan (Mathieu), Sagov (Martens), Vertessen (Sagov).