27 maart, 18:00
sc Heerenveen JO15-1 logo

Iggy Houben
  2. Wedstrijdverslag

Voor de derde keer dit seizoen troffen de O15's van PSV en sc Heerenveen elkaar. Waar beide vorige wedstrijden op De Herdgang plaatsvonden, was de Friese bodem nu de plaats van handeling. Omdat de twee wedstrijden in Eindhoven verschillende gezichten, uitslagen én winnaars kenden kon het vandaag ook alle kanten op. Of zoals ze zeggen: ‘het kan (F)vriezen of het kan dooien’. PSV won in september het eerste duel ruimschoots met 6-0. Maar vorige maand kreeg het de deksel op de neus toen het voor de beker met 0-1 verloor. Wat zal deze derde confrontatie op de dinsdagavond brengen?

De omstandigheden waren verre van ideaal, het hobbelig veld maakte goed voetbal erg lastig. De eerste helft was dan ook rommelig. Beide teams kregen wat mogelijkheden. De beste was voor PSV toen Dylan Hopman een corner van Mylian Jimenez op doel schoot, maar de prima Heerenveen-doelman kon de bal met een katachtige reflex nog tot corner verwerken. Aan de andere kant was Aron van Lare attent toen de grote spits ineens voor hem opdook. Nadat Jesse Giebels vlak voor rust een vrije trap van Mylian rakelings over kopte, zochten beide ploegen met de welbekende brilstand de kleedkamers op.

In de eerste fase van de tweede helft kreeg PSV weer mogelijkheden op de openingstreffer. Eerst kwam Jasper Huijzer goed door, maar hij zag zijn inzet met links afzwaaien. Even later was eerst Dylan met zijn hoofd dichtbij en nadat de aanval doorliep kon Milan van de Riet net niet bij de bal. In de voorlaatste minuut zag Martijn Zuijderwijk, na goed voorbereidend werk van Iggy Houben, zijn inzet nog in het zijnet belanden. Zo leek de wedstrijd te eindigen zoals hij begonnen was. Maar omdat de scheidsrechter langer liet doorspelen kreeg PSV nog één keer de kans een aanval op te zetten. Jasper ging met de bal de zestien binnen en gaf met links hard voor waarna Iggy Houben alert was en de bal in blessuretijd in de rechterhoek schoot: 0-1!

Zo ging PSV toch nog met de drie punten aan de haal, door tot het laatste fluitsignaal te proberen de winnende goal te maken. Door de overwinning steeg de Eindhovense ploeg naar plek 3. Weliswaar met één punt en één duel meer dan Feyenoord, maar aangezien dat ook meteen de volgende tegenstander is, heeft het de derde positie in eigen hand.

Opstelling: Aron van Lare (c); Cel Teunen (54' Milan Vossen), D'Leanu Arts, Jesse Giebels, Nawaaz Landfeld; Mylian Jimenez, Dylan Hopman (59' Dyon Dorenbosch), Mohamed Nassoh (45' Martijn Zuijderwijk); Jasper Huijzer, Milan van de Riet, Ruben van Bommel (45' Iggy Houben).