3. Doelpunt

4. Doelpunt

Jasper Huijzer
  5. Wedstrijdverslag

Op dinsdagmiddag speelde de O15 wederom een inhaalwedstrijd. Op de Herdgang was FC Twente de tegenstander. In de uitwedstrijd won PSV verdiend, maar krap met 0-1 onder zeer slechte weersomstandigheden. PSV smachtte naar een overwinning, want de laatste vier officiële wedstrijden werden niet gewonnen. Ook nu waren de omstandigheden bar, met gevoelstemperatuur ver onder het vriespunt.

PSV begon sterk en kwam in de 2e minuut al bijna op voorsprong. Een vrije trap van Milan van de Riet werd ternauwernood door de Twente-doelman over de lat getikt. Een paar minuten later mocht Milan opnieuw van net buiten de zestien aanleggen voor een vrije trap, na een overtreding op Dyon Dorenbosch. Dit keer probeerde hij het laag in de hoek. Maar opnieuw keerde de goalie Milans' inzet. In de 19e minuut profiteerde Twente bijna van een fout in de PSV opbouw, maar de Tukkers kon gelukkig het doel niet vinden zodat keeper Aron van Lare niet in actie hoefde te komen. Nadat de Twentse-doelman nog een inzet van Jesse Giebels tot corner verwerkte, kwam PSV in de 27e minuut op voorsprong. Na een goede actie van Iggy Houben kreeg Dylan Hopman de bal mee, hij draaide zich goed vrij en rondde fraai af.

Na rust bouwde PSV de voorsprong uit. Al snel na de hervatting kwam het op 2-0 toen Jasper Huijzer op links een goede actie had en de bal bij de tweede paal neerlegde. Na een kluts belandde de bal voor de voeten van Iggy Houben die heel beheerst de bal in de hoek schoot. Nadat de thuisploeg wat kansjes had laten liggen, scoorde PSV in de slotfase nog tweemaal. Eerst was het Milan van de Riet die na een assist van Martijn Zuijderwijk voor de 3-0 aantekende. Waarna het slotakkoord voor Jasper Huijzer was, na een mooie steekpass van Martijn zette hij de eindstand op het scorebord.

Een terechte, ruime overwinning van PSV O15 die misschien nog wat groter uit had kunnen vallen. Zo behaalde het team binnen één week een gelijkspel (N.E.C.), nederlaag (sc Heerenveen voor de beker) en tenslotte een overwinning. Komend weekend staat de uitwedstrijd tegen Ajax op het programma.

Opstelling: Aron van Lare (c); D'Leanu Arts (59' Milan Vossen), Jenson Seelt, Jesse Giebels, Nawaaz Landfeld; Mylian Jimenez (63' Cel Teunen), Dylan Hopman (45' Livano Comenencia), Dyon Dorenbosch (56' Martijn Zuijderwijk); Iggy Houben, Milan van de Riet, Jasper Huijzer.