Michon Roelofs
  6. Doelpunt

Eus Waayers
  7. Wedstrijdverslag

Zaterdag moest PSV O13 afreizen naar Den Haag, waar Quick de tegenstander was. Het is altijd maar weer afwachten hoe een wedstrijd tegen een amateurclub gaat lopen. PSV moet deze wedstrijden normaal gesproken makkelijk kunnen winnen, maar voor de amateurs is er eigenlijk niets te verliezen. Maar ze staan niets voor niets in deze hoogste klasse, dus er is toch wel kwaliteit aanwezig bij deze oude klassieke voetbalclub. Uiteindelijk wordt het dan toch een makkelijke overwinning voor de boys uit Eindhoven.

In het eerste kwartier heeft PSV moeite met de gastheren welke vrolijk mee voetballen. Het tempo bij PSV is veel te laag en de boys hebben hun organisatie niet goed op orde. Toch is het PSV dat in de 14e minuut op voorsprong weet te komen. Een schot van Tim van de Heuvel wordt in eerste instantie nog gekeerd door de doelman, maar in de rebound in het Michon Roelofs die attent is en de bal achter de doelman werkt. Enkele minuten later is het Renzo Tytens die de voorsprong verder weet te vergroten door een goede voorzet van Tim binnen te koppen bij de tweede paal. Wederom enkele minuten later is het Eus Waayers die het met een schitterende omhaal probeert. Helaas gaat deze bal net naast, maar als deze bal erin was gegaan was het de goal van het jaar geweest. In de 27e minuut een kopie van het tweede doelpunt. Nadat PSV de bal terug veroverd op het middenveld door goed druk zetten is het Renzo die de bal voor weet te geven en Tim die de bal foutloos binnenkopt. Een minuut later wordt de voorsprong vergroot na 0-4. Een mooie steekbal van Bram Rovers geeft Tim de mogelijk om uit te halen en de doelman kansloos te laten. PSV kan dus gaan rusten met een ruime voorsprong: 0-4.

Trainer Tim Wolf eist van zijn spelers dat ze na de rust met meer passie en plezier gaan spelen en laten zien waarom men ooit is gaan voetballen. Om plezier te hebben. Dit is niet tegen dovenmans oren gezegd. In de tweede helft speelt PSV in een veel hoger tempo, met lef en durf laten ze zien over veel kwaliteiten te beschikken. Niet alles gaat goed maar men haalt alles uit de kast om het aanwezige publiek te vermaken. Zo is het Michon die tot twee keer toe verwoestend hard uit kan halen, maar de doelman staat steeds op de goede plaats. Maar ook een schot van Emmanuel Hegemans maar gaat net via de lat over. In de 47e minuut is het dan wel weer raak, Na een corner van Renzo is het Bram Rovers de bal snoeihard binnen werkt. Tien minuten later is het Khaled Rhazak die een zwabberbal afvuurt vanaf een meter of 20 en de doelman kansloos laat. Maar ook de spelers van Quick pakken hun doelpuntje mee. Een corner wordt in één keer binnen gedraaid bij de tweede paal. In de laatste minuut van de wedstrijd weet ook Eus nog zijn doelpuntje mee te pikken. Na een voorzet van Renzo is het Michon die de bal panklaar legt voor Eus, die de bal beheerst binnen schiet. Hiermee laat de O12-speler zien dat hij een hoger niveau ook goed aankan.

Met een 1-7 overwinning en een zeer goede tweede helft, kunnen de boys met een tevreden gevoel de terugreis naar Brabant maken en zich op gaan maken voor de volgende tegenstander. Feyenoord zal woensdagmiddag om 17:00 uur op bezoek komen voor de volgende competitiewedstrijd. Het zal niet zo makkelijk gaan als vandaag, maar met de zelfde instelling als vandaag de tweede helft, geeft dit veel vertrouwen.