PSV O19 logo
FC Twente JO19-1 logo

Justin Lonwijk

Joël Piroe

Op deze mooie zaterdagmiddag in januari stond er voor de jongens van Mark van Bommel een bekerwedstijd op het programma. De tegenstander was FC Twente, dat in de competitie in een klasse lager actief is.

PSV begon goed aan de wedstrijd en creëerde in de beginfase al veel kansen. Zo was het in de 10e minuut Zakaria Aboukhlal die vanaf de achterlijn de bal op de vrijstaande Justin Lonwijk aflegde, echter werd zijn schot geblokt door een speler van FC Twente. In de 13e minuut was het op links de snelle Amar Catic die met een goede actie de achterlijn haalde waar opnieuw de vrijstaande Lonwijk werd gevonden. Deze schoot hard in, maar via een been van een verdediger van FC Twente werd ook deze mooie aanval niet met een doelpunt beloond. In de 22e minuut was er een counter van de gasten uit Enschede. Deze aanval werd door een verdediger van PSV gestopt, of daarbij een overtreding werd gemaakt blijft de vraag. FC Twente claimde in ieder geval een penalty. PSV kreeg hierna nog een aantal goede mogelijkheden, maar of de keeper van de Tukkers lag in de weg of de doelpogingen gingen net voorlangs. In de 40e minuut leek PSV O19 dan eindelijk te gaan scoren. Joel Piroe gaf een mooie steekbal op Catic, die hem vervolgens vanuit een moeilijke hoek op de vuisten van de keeper vuurde. De afgeslagen bal kwam voor de voeten van Lonwijk terecht, maar deze schoot de bal voor een leeg doel op de bovenkant van de lat. Zo leek het dan toch dat de ruststand 0-0 zou gaan worden. Maar in de 42e minuut was het Leandro Fernandes die met een mooie voorzet Maxime Soulas bereikte. Deze raakte de bal half met het hoofd, maar wel in de voeten van Lonwijk. Lonwijk kapte zich mooi vrij en schoot de 1-0 binnen.  Met deze verdiende voorsprong gingen beide teams naar de thee.

In de tweede helft was het weer eenrichtingsverkeer richting het FC Twente-doel, alleen de scherpte ontbrak in beginsel nog. In de 52e minuut was het wel raak. Een vrije trap vanaf de zijkant werd teruggelegd met het hoofd door Lonwijk. De bal kwam terecht bij de vrijstaande Piroe en de spits van PSV O19 weet doorgaans wel raad met zo’n buitenkansje. Hij kopte de 2-0 tegen de touwen. PSV bleef na deze goal de wedstrijd dicteren, omdat FC Twente gewoon niet bij machte was om er echt een wedstrijd van te maken. Dat gaf de staf van PSV de mogelijkheid om jongens wat rust te gunnen en zo gebruik te maken van de wisselspelers. Deze vielen stuk voor stuk goed in en dat is een goed teken, want het geeft aan dat Mark Bommel over een brede selectie beschikt. In de 68e minuut was het nog even Maxime Delanghe die redding moest brengen na een schot, maar de wedstrijd eindigde in een goede overwinning boor O19, dat zo weer een ronde verder is in het bekertoernooi.

Zaterdag 3 februari staat er een competitiewedstrijd op het programma, uit tegen FC Utrecht.

Opstelling PSV O19: Maxime Delanghe, Baggio Wallenburg (79, Koen Oostenbrink), Tijn Daverveld, Maxime Soulas, Steven Theunissen (79, Rico Zeegers ), Michal Sadilek (54, Davy van de Berg ), Zakaria Aboukhlal (79, Sekou Sidibe), Leandro Fernandes, Joel Piroe, Justin Lonwijk (57, Robin Schoonbrood) en Amar Catic.