Beslan Sagov
  3. Doelpunt

Dani Mathieu
  4. Wedstrijdverslag

Na het eerste fluitsignaal zette Sparta direct druk op de verdediging van PSV en het kreeg daardoor in instantie nog geen vat op de tegenstander. Na een minuut of vier kwam PSV wat onder die druk vandaan en kwam het meer van de eigen helft af. Maar uit een lange bal, die werd voorgezet, kwam Sparta op 0-1. De Rotterdammers lieten zich na het openingsdoelpunt wat terugzakken op eigen helft en liet het initiatief over aan PSV. De eerste kans kwam na een kwartier spelen van Yorbe Vertessen, die de bal op de paal kopte.

PSV bleef aandringen om de gelijkmaker te forceren. De tweede mogelijkheid daartoe was opnieuw voor Vertessen, die de bal na een assist van Beslan Sagov helaas niet over de doellijn kreeg. Er waren op dat moment 20 minuten gespeeld. In de 29e minuut gaf Mohammed Amine Ihattaren een diepe bal op Yorbe Vertessen die direct op doel af liep en de 1-1 maakte. PSV zette Sparta steeds verder onder druk en kreeg steeds meer kansen om de 2-1 te maken. Een vrije trap van Ihattaren vanaf de rechterkant werd door Damian Timan op doel gekopt, maar de keeper van Sparta kon deze nog net vangen. In de 39e minuut nam Mohammed Amin Ihattaren weer een vrije trap vanaf de rechterkant en deze keer was het wel raak. Het doelpunt kwam op naam van Sagov: 2-1.

PSV begon de tweede helft goed en Sparta Rotterdam werd op de eigen helft vastgezet, maar een derde treffer kwam er in eerste instantie nog niet. Na de pauze waren er beduidend minder mogelijkheden en het duel leek in 2-1 winst te gaan eindigen. Maar in de 77e minuut scoorde Timan alsnog de 3-1 en zo eindigde de wedstrijd PSV - Sparta Rotterdam in een mooie zege voor PSV O17.

Opstelling: 1 Jurre Schaafsma, 2 Shurandy Sambo, 3 Mees Kreekels, 4 Mathijs Bel, 5 Ian Maatsen, 6 Damian Timan, 7 Beslan Sagov, 8 Mathias Kjolo, 9 Yorbe Vertessen, 10 Mohammed Amine Ihattaren en 15 Jeremy Antonisse.
    Wisselspelers: 12 Elgero King, 14 Dani Mathieu, 16 Victor Camps en 17 Nigel Lonwijk.