1-3
26 november, 00:00
Willem II O13 logo
PSV O13 logo

Afgelopen woensdag heeft PSV U13 een vriendschappelijke wedstrijd gespeeld tegen een team uit de USA “Lonestar SC”. De uitslag was 1-2, wat mij dan het meeste verbaasde was dat ik dus na de wedstrijd verschillende reacties heb gehoord van mensen die de wedstrijd niet hebben gezien, PSV U13 verloren van een team uit de USA!!! Waren zij dan zo goed of PSV zo slecht? Ik heb hieruit wel geleerd dat je dus nooit over een wedstrijd mag oordelen als je de wedstrijd niet gezien hebt, of niet weet wat zich er af gespeeld heeft. Want PSV U13 heeft een hele goede wedstrijd gespeeld tegen de Amerikanen, alleen was s ’morgens tijdens een training van Lonestar al duidelijk dat ze totaal van de mat gespeeld zouden worden als ze alleen U13 spelers op zouden stellen. Dus is in goed overleg besloten dat er een aantal U15 spelers mee zouden doen, en als dan blijkt dat er 8 U 15 spelers heel de wedstrijd gespeeld hebben en er door gewisseld is met de U13 spelers komt de uitslag (die overigens niet belangrijk is) er heel anders uit te zien. De boys hebben tegen een fysiek veel sterkere tegenstander een hele mooie pot voetbal laten zien, en laten zien dat men voor niemand bang is, ook niet al zijn ze 4 koppen groter en breder.
    Dan vandaag naar Tilburg voor de altijd lastige uitwedstrijd tegen Willem II. PSV weet zich in het begin niet goed te wapenen tegen de speelstijl van Willem II. Willem II zet het achterin vast bij PSV, dus van achteruit voetballen is vrij moeilijk, door heel consequent goed te kantelen en zo de ruimte heel klein te maken is het heel moeilijk voetballen voor PSV. PSV zal sneller van kant naar kant moeten gaan om er zo proberen door te komen. In de 15 minuut probeert PSV het blok weer open te krijgen, een hoge bal komt bij Ruben, die de bal beheerst controleert op zijn borst en zo klaar legt voor Shijon, iedereen denkt nu dat Shijon uit zal halen op 17 meter voor het doel, maar Shijon ziet dat Chahid er nog beter voor staat, dus legt hem af ipv te schieten. Chahid denkt niet na en trapt met een lob achtige bal de bal op het doel, deze valt mooi in de hoek en is voor de doelman niet meer bereikbaar 0-1. Enkele minuten later misschien wel het moment van de wedstrijd, een voorzet van Matheo wordt op fabelachtige wijze gecontroleerd door Chahid, zeg maar uit de lucht dood gelegd op de voet, daarna draait ie een pirouette om zijn as en lepelt de bal op doel. De bal beland boven op de lat helaas, maar wat een balcontrole. 1 Minuut voor het rustsignaal lijkt Willem II dan toch langszij te komen, maar Kjell weet de bal binnenkant paal netjes naar buiten te werken, het daar opvolgende schot gaat net voorlangs, het had hier zomaar 1-1 kunnen zijn, maar gelukkig blijft het 0-1, al zal de trainer van Willem II dit zeker mee nemen het kleedlokaal in.

Na de rust weet PSV beter om te gaan met het spel van Willem II, want als Willem II dan snel de opbouw wil verstoren dan komt er achter hun verdediging dus ruimte te liggen waar PSV misbruik van kan en moet gaan maken, zeker met de snelheid die er voorin bij PSV aanwezig is. Enkele minuten later is het dan ook Shijon die al alleen op doel af kan maar de bal op de paal ziet stranden. In de 33e minuut mag Milan het gaan proberen met een vrije trap vanaf een meter of 20 schuin voor het doel. De bal lijkt te hoog te gaan maar gaat toch net onderkant lat het doel in 0-2. Dus een goede trap van Milan. PSV heeft nu veel meer grip op het spel als in de 1e helft als blijft het moeilijk om door de goed georganiseerde verdediging te voetballen. In de 47e minuut komt dan eindelijk de diepe bal waar naar steeds gezocht werd, Ruben wordt de diepte ingestuurd en is op volle snelheid, de doelman komt goed uit en maakt zijn doel wel heel klein voor Ruben, maar wacht denkt Ruben een Lobje over de doelman heen gaat ook, dus een mooie perfect uitgevoerde lob beslist deze aanval met de 0-3. PSV gaat nog steeds op jacht naar meer maar het beetje geluk zit niet mee Jaivy heeft nog een kansje maar gaat net langs, en Thijn een kopbal net langs de verkeerde kant van de paal. In de laatste minuten komt Willem II nog tot een aanval, hieruit weet men nog te scoren, Mees een oud PSVer weet het net nog te raken voor Willem II 1-3, en dat is dan ook meteen de einduitslag. Dat de boys na afloop niet in 100% feeststemming zijn heeft te maken met het tegendoelpunt daar balen ze toch wel van. Ze willen echt helemaal niets weg geven. Volgende week een thuiswedstrijd tegen JVOZ om 11:00 uur op de Herdgang. Tot dan.